АКТУАЛЬНО

Владика Ігор Возьняк поділився просфорою зі Святоюрською молоддю

Понеділок, 04 січня 2021, 14:58
Зустріч новонародженого Спасителя оповита багатьма традиціями, однією із яких є ділення різдвяним хлібом — просфорою. Наш Спаситель прийшов на світ у містечку Вифлеєм, назва якого дослівно означає «місто хліба».

Він прийшов, аби самому бути Хлібом для нас. Він є тим Хлібом, яким Небесний Отець хоче поділитися з нами, щоб сповнити нас життям та надією на майбутнє. Саме тому на Святвечір ми ділимося однією просфорою з усіма, хто зібрався за столом, на знак єдності в Христі.

Цьогорічна різдвяна просфора Святоюрської молоді відбулася 3 січня 2021 року і розпочалася молитвою Божественної Літургії, яку звершив Львівський  митрополит Ігор Возьняк у співслужінні зі священнослужителями собору.

Після богослужіння відбулося символічне святкування Святвечора. Владика Ігор уділив присутнім архиєрейське благословення, а також звершив молитву на освячення просфори і під спів колядок роздав її шматочки, вмочені в мед, священнослужителям собору та молоді.

Опісля всі присутні на святкуванні мали спільну трапезу із традиційних страв Святвечора та солодощів.

Насамкінець духівник спільноти Свято-юрської молоді о. Михайло Кушнір подякував спільнотчанам, а також усім, хто розділив з ними радість єднання.

Департамент інформації УГКЦ за матеріалами http://sobor-svyura.lviv.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next