АКТУАЛЬНО

Владика Ігор (Возьняк) посвятив престол у каплиці Соціального центру сестер служебниць

П'ятниця, 22 серпня 2014, 10:29
21 серпня 2014 року відбулася урочистість посвячення престолу в каплиці Соціального центру Згромадження сестер служебниць Непорочної Діви Марії, що в м. Львові на вул. Равській, 6. Чин посвячення здійснив владика Ігор (Возьняк), Архиєпископ і Митрополит Львівський. На святі були: с. Боніфатія Дяків, провінційна настоятелька, сестри, мешканці Соціального центру та добродії.

Під час Архиєрейської Божественної Літургії владика Ігор виголосив повчання про важність престолу, на якому здійснюються великі таїнства – переміна хліба і вина на Тіло і Кров Ісуса Христа. Зокрема, владика пояснив значення обрядів, які відбувалися: «Ви бачили обряди, які ми здійснювали на посвячення престолу. Ми його старанно омивали водою, вином, рожевою водою, намащували миром, немовби це була новонароджена дитина, яку охрещують, помазують миром і вона стає Божою дитиною».

Наприкінці архиєрей пригадав, що Божий жертовник має бути завжди чистий, на ньому не можуть стояти зайві речі, престол завжди має відображати Божу чистоту і Божі чисті очі.

Владика Ігор подякував добродіям - родині Кузимків за пожертву для спорудження престолу та проскомидійника для каплиці Соціального центру у Львові.

Пригадуємо, що в серпні минулого року було освячено Соціальний центр Згромадження сестер служебниць Непорочної Діви Марії. Нині в Центрі під опікою сестер служебниць проживають потребуючі дівчата-студентки та чотири родини біженців із Луганська і Донецька.

Прес-служба сестер служебниць

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next