АКТУАЛЬНО

Владика Ігор (Возьняк) відвідав парафію святого Василія Великого у Житомирі

П'ятниця, 02 березня 2018, 15:01
У рамках роботи Постійного Синоду, що проходив 22-25 лютого 2018 року в Києві, у неділю, 25 лютого, владика Ігор (Возьняк), Архиєпископ і Митрополит Львівський, відвідав парафію Святого Василія Великого в Житомирі.

Архиєрей відслужив Літургію святого Василія Великого та звернуся до вірних з пастирським словом, в якому зосередився на стані нашої віри та правдивості християнського життя. Також владика зупинив свою увагу на розумінні справжнього щастя та вмінні будувати своє щасливе життя. З Митрополитом співслужили парох протоієрей Віталій Сидорук та сотрудник парафії ієрей Остап Дудак. Дияконську службу провадив диякон Петро Токач.

По завершенні всі вірні змогли приступити до мощів святого апостола Петра, які стараннями диякона Петра Токача цього дня прибули до парафії. Владика Ігор також поблагословив усіх вірних мощами апостола.

Митрополит поспілкувався з парафіяльним хором та парафіянами. Благословив дітей, що залишилися на катехитичні заняття.

Після богослужіння архиєрей оглянув стан будівництва храму та поділився своїми враженнями.

Отець Віталій подякував владиці за особисту підтримку співпраці між Львівською та Київською архиєпархіями. Та особливо подякував вірним і духовенству Залізничного протопресвітерства міста Львова, що вже не перший рік допомагає в будівництві храму в Житомирі. Найбільше священик відзначив допомогу протопресвітера Володимира Ольшанецького, священиків Сергія Швагли та Ярослава Гевака, які особливо спричинилися до проведення збірок, а також парафіям, очолюваним ними.

На завершення візиту владика Ігор відвідав жіночий Свято-Введенський монастир сестер Чину святого Василія Великого. Владика оглянув монастирську церкву, а також будівлю самого монастиря. Побував у катехитичних класах та іконописній школі.

На завершення візиту владика залишив пам’ятний запис у книзі гостей.

 

Прес-служба Житомирського протопресвітерства


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next