АКТУАЛЬНО

Владика Іриней передав парафії Святого великомученика Юрія с. Угорники мощі їхнього небесного покровителя

Понеділок, 25 липня 2016, 15:16
Парафіяльна громада Святого Юрія с. Угорники Південно-східного протопресвітеріату м. Івано-Франківська прийняла з рук владики Іренея (Білика), каноніка папської базиліки Санта Марія Маджоре в Римі, на постійне перебування в парафіяльному храмі мощі свого покровителя. Такий духовний візит був приурочений до Року Божого милосердя, який святкується в Церкві в 2016 році.

«Бути добрими вірянами, міцними у вірі і ретельними в щоденному житті за підтримкою і прикладом св. Юрія», – заохотив владика Іреней у своєму привітальному слові під час зустрічі на церковному подвір’ї в Угорниках.

Від імені громади ієрей Юрій Трухан, парох парафії в Угорниках, попросив владику про благословення мощами святого Юрія і очолення святкової Літургії.

Після спільної молитви від імені громади слова подяки склала сільський голова с. Угорники, закцентувавши увагу на важливості постійного перебування мощів святого в парафіяльному храмі, як покровителя всієї громади. Вона подарувала архиєрею книгу історії с. Угорники, на якій зображений покровитель села – св. влкмч. Юрій.

Про важливість наслідувати святого в щоденному житті у своєму подячному слові наголошував парох с. Угорники ієрей Юрій Трухан. Він подякував владиці Володимиру (Війтишину), Митрополиту Івано-Франківському, за духовну підтримку і благословення, владиці Іренею за сприяння і підтримку в отриманні і привезення мощів св. Юрія, преподобному о. Івану Сеньківу зі Згромадження святого Андрія Первозванного, голові Євангелізаційного відділу Івано-Франківської архиєпархії, за проведення духовної віднови та одноденних реколекцій для парафіян с. Угорники, сотруднику парафії о. Мирославу Татумиряку за допомогу в організації заходу і сповіді та всім, хто посприяв цій події.

На завершення  присутні приступили до мощів і отримали пам’ятки із зображенням та молитвою до святого.

Богдан Монастирецький,
парафіянин парафії Святого великомученика  Юрія с. Угорники

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next