АКТУАЛЬНО

Владика Іван Кулик очолив богослужіння у новорічну ніч

Четвер, 02 січня 2020, 13:17
У ніч з 31 грудня на 1 січня у Хмельницькому, у катедральному храмі Різдва Пресвятої Богородиці Кам’янець-Подільської єпархії, владика Іван Кулик очолив святкові богослужіння. Молитви розпочалися Вечірнею, відтак була Архиєрейська Літургія і на завершення подячний молебень на початок нового року.

На проповіді архиєрей зазначив: «Переживаємо зміну років. Оцінюємо те, що відбулося, і дякуємо Богу за це. Для нас завжди в усьому є певні знаки Божої дії. Це не є просто події, які відбулися. Для християнина, який дивиться очима віри – усе завжди має якесь значення. Коли стараємося все зрозуміти, пояснити, використовуючи тільки розум – можемо зайти в безвихідь. Тому так важлива віра в нашому житті, як друге крило, віра і розум. Тож коли прощаємося з роком, – дякуємо Богові за все що сталось, що скріпляє, зміцнює нашу віру».

Владика зазначив, що у цей момент задаємо собі питання: що буде з нами, з нашими ближніми, з Україною в новому році? «Варто пам’ятати, щоб могти довіритися Богові, та важливо, щоб ці події не стали тягарем, який може паралізувати. Люди можуть бути так перейняті завтрашнім, майбутнім, що забувають про сьогоднення, про те, що є зараз зі мною. Важливо відчути сенс життя, яке Господь дарує сьогодні. Можемо пережити цю зміну років з Богом. Навіть сьогоднішнє Євангеліє говорить про переслідування. Ісус каже, щоб ви не зневірилися, що в переслідуваннях він буде присутній і дасть силу перенести їх. Каже Христос, що нічого не діється без Божої волі. Важливо пам’ятати про Божу присутність у вашому житті. І успіхи, і невдачі будуть мати сенс, будуть знаки присутності Бога. І якщо кожний із нас зокрема, наші сім’ї, родини, єпархії, міста, щоб усі поставили Бога в центрі свого життя і діяльності, – тоді все буде мати сенс», – сказав проповідник.

З владикою співслужили: адміністратор катедрального храму, синкел Кам’янець-Подільської єпархії о. мітрат Іван Данкевич та сотрудники катедрального храму о. Роман Соколовський та о. Микола Шпітальний. На богослужіння прийшли подякувати за прожитий рік, який минав, і попросити благословення на новий рік, який настає, парафіяни катедрального храму.

На закінчення богослужінь владика привітав усіх з Новим 2020 роком Божим. Подякував усім за спільну молитву, відзначив, що у Хмельницькому зустрічає новий рік уперше і що йому було приємно молитися, зустрічати новий рік саме тут, із парафіянами катедрального храму.

Пресслужба Кам’янець-Подільської єпархії


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next