АКТУАЛЬНО

Владика Іван Кулик освятив наріжний камінь під будівництво соціального центру

Вівторок, 19 січня 2021, 21:44
18 січня 2021 року владика Іван Кулик, єпископ Кам’янець-Подільської єпархії УГКЦ, при катедральному храмі Різдва Пресвятої Богородиці міста Хмельницького звершив Чин освячення наріжного каменя початку будівництва соціального центру.

У день Навечір’я Богоявлення Господнього архиєрей служив Вечірню з Літургією святого Василія Великого у співслужінні з синкелом Кам’янець-Подільської єпархії о. Іваном Данкевичем. Опісля, згідно з літургійним чином, молилися Чин Великого йорданського водосвяття, відтак окропили усіх освяченою йорданською водою.

Метою будівництва нового соціального центру є розширення чинного центру підтримки дітей з обмеженими можливостями для долучення нового відділення для дітей та підлітків, який все ще потребує відвідування школи. Створення дошкільного закладу з діагностичним центром дозволяє діагностувати вади слуху в ранньому віці і розпочати ефективну медико-соціальну реабілітацію.

Окрім створення двох соціальних підприємств, кафе та кондитерської, молоді люди з обмеженими можливостями отримують знання, необхідні для подальшої роботи. Для літніх молодих людей також буде можливість закінчити професійне навчання у ремісництві чи домашньому господарстві в центрі.

Пресслужба Кам’янець-Подільської єпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next