АКТУАЛЬНО

Владика Іван Кулик узяв участь у міжконфесійному молитовному сніданку в м. Хмельницькому

Неділя, 23 серпня 2020, 19:43
21 серпня 2020 року владика Іван Кулик, єпископ Кам’янець-Подільської єпархії, а також о. Іван Данкевич, синкел Кам’янець-Подільської єпархії, взяли участь у міжконфесійному молитовному сніданку. Захід проводиться вже п’ятий рік поспіль. Його ініціює Духовна рада міста напередодні Дня Незалежності.

За словами організаторів, такі заходи – поширена світова традиція, шанс на діалог між духовенством і представниками різних гілок суспільства.

Владика Іван у своєму духовному слові звернувся до присутніх: “Кожна зустріч дуже важлива, адже вона допомагає нам зрозуміти одне одного, дає свідомість того, що ми не є самодостатні, що ми потребуємо іншої людини. І сьогодні наша зустріч не є звичайною, адже ми зібралися тут в ім’я Бога. І Господь Ісус каже, що де двоє або троє зустрічаються в Моє ім’я, там Я серед них. Тому вірмо, що Господь є тут між нами, Він є, щоб нас благословити, надихнути на ще кращу працю для нашого міста і для нашої області.

Кожен із нас, присутніх, отримав меншу чи більшу владу, кожен із нас, присутніх, є на передовій нашого міста, нашої області, можна так сказати, посідає перші місця. Слово Боже говорить нам, що той, хто отримує владу, хто покликаний бути на першому місці, є покликаний до служіння, бо правдива влада проявляється в служінні. Сам Господь Ісус Христос говорить, що Він, як Бог, прийшов із неба на землю до нас не для того, щоби ми Йому служили, а щоб послужити кожній людині.

Коли читаємо Євангеліє, зауважуємо, що Ісус немовби похиляється над кожною людиною, особливо над хворими, немічними, потребуючими, Він зцілює і дає сили в щоденному житті. Тому хотів би побажати кожному з нас, щоби ми завжди пам’ятали, що джерелом нашої мудрості, сили і влади є Господь, щоби ми про Нього ніколи не забували. Якщо будемо пам’ятати про Бога, вірю, що Він поблагословить кожну добру справу, яку ми маємо в нашому житті.

З іншого боку, я б хотів побажати, щоб ми пам’ятали, що наша влада, наше служіння завжди повинні бути спрямовані на людину, у центрі нашого служіння завжди має бути гідність людської особи. І думаю, що все те добре, що ми робимо, буде Богом благословенне. Тому сьогодні я б хотів попросити Божого благословення для духовенства нашого міста, нашої області, для нашої влади, політиків, військових, волонтерів, добродіїв, жителів нашого міста і нашої області. Нехай благодать Господа нашого Ісуса Христа, любов Бога Отця і причастя Святого Духа буде з усіма нами. Амінь. Нехай Бог береже вас!” – сказав архиєрей.

“Такі зустрічі, – зазначив міський голова Олександр Симчишин, – привід для того, щоби ще раз помолитися за Україну, поговорити про Україну, подумати про Україну. Мене часом запитують, що нам дала незалежність. Незалежність, свобода, дозволяє нам бути людьми. Дозволяє бути не рабами, які біологічно теж люди, а людьми, що вільні духом і тілом. Дякую всім, хто й досі захищає нашу незалежність. Вдячний медикам, у котрих тепер своя передова. Бажаю всім перемоги і у війні, і над хворобами”.

На молитовному сніданку були волонтери, військові, священники різних конфесій, представники влади всіх рівнів.

За матеріалами Кам'янець-Подільської єпархії УГКЦ
Фото Хмельницької міської ради

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next