АКТУАЛЬНО

Владика-номінант Василь Тучапець: «Парафія повинна бути духовним центром»

Понеділок, 28 квітня 2014, 13:28
Для парафії важливою є духовна складова. Вона повинна бути духовним центром, щоб людина, яка приходила до неї, справді відчувала, що в храмі, серед громади присутній живий Христос.

Про це в інтерв’ю для Департаменту інформації УГКЦ сказав владика-номінант Василь (Тучапець). Він нагадав, що стратегія нашої Церкви – «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом». «Це дуже важливо, бо якщо в храмі лунатиме щира молитва, священик буде живим відображенням Ісуса Христа, Його слів і вчинків, то люди приходитимуть», –  наголосив владика-номінант Василь.

На погляд владики-номінанта, щоб парафія була успішною, важливо бути відкритим до потреб парафіян. «Потрібно відповідати на ці потреби, не закриватися, не відвертатися, а просто бути відкритим і працювати», – додав священнослужитель.

Він запевнив, що буде цілком відкритим до вірних Харківського екзархату. «Гадаю, Господь посилатиме нам і священиків, які  з Божою допомогою виявлятимуть духовні потреби людей і заспокоюватимуть їх», – сказав владика-номінант Василь.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next