АКТУАЛЬНО

Владики Архиєрейського Синоду УГКЦ в Україні провели Позачергову сесію

Понеділок, 28 березня 2022, 14:01
25 березня 2022 року в Марійському духовному центрі Зарваниця під головуванням Отця і Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава відбулася Позачергова сесія Архиєрейського Синоду Української Греко-Католицької Церкви в Україні.

На початку синодальних засідань Блаженніший Святослав подякував владикам за участь в Синоді, на який вони прибули попри чисельні перешкоди, пов’язані з війною.

Владики під час цієї сесії Архиєрейського Синоду говорили про душпастирську діяльність Церкви в умовах воєнного стану. Блаженніший Святослав подав до відома синодальних отців звернення до Архиєрейського Синоду від Апостольського нунція в Україні, повідомив єпископів про свою діяльність як Глави Церкви та роботу Патріаршої курії впродовж останнього місяця, який ознаменувався воєнним лихоліттям.

Про діяльність Антикризового комітету УГКЦ та про стан справ УГКЦ в Україні у фінансово-економічній сфері доповів патріарший економ УГКЦ о. Любомир Яворський. Священник також розповів про створену розгалужену систему забезпечення житлом вимушено переселених осіб в об’єктах церковної інфраструктури та інші численні заходи, які реалізує наша Церква в цей трагічний час.

Про активну діяльність церковного Благодійного фонду «Карітас України» доповіла п. Тетяна Ставнича, президентка цього Фонду. Вона повідомила владик про отримані від закордонних жертводавців сотні тонн гуманітарної допомоги харчами, медикаментами, одягом та іншими речами першої необхідності, які передаються потребуючим за посередництвом душпастирів УГКЦ, співробітників цього Фонду та численних волонтерів. Президентка Карітасу України подякувала всім владикам за батьківську опіку ділами милосердя в їхніх єпархіях і екзархатах, що особливо проявилося впродовж останнього місяця.

Після цих доповідей правлячі архиєреї поділилися досвідом душпастирювання в сучасних умовах, обговорили можливості його покращення та обговорили і погодили для повсякденного вжитку Рекомендації щодо здійснення богослужінь в умовах режиму воєнного стану. Владики також повідомили, що силами їхніх єпархій зібрано та передано в найбільш постраждалі міста і села в зоні бойових дій десятки, а подекуди й сотні тонн гуманітарної допомоги, головно харчами та речами першої необхідності.

На завершення Позачергової сесії Архиєрейського Синоду Української Греко-Католицької Церкви в Україні митрополит Василь Семенюк, як гостинний господар, який прийняв у Зарваниці синодальних отців (а також сотні біженців), привітав від імені всіх єпископів Блаженнішого Святослава з одинадцятою річницею його інтронізації на верховноархиєпископський престол, побажавши і надалі так гідно вести нашу Церкву, що особливо проявилося в ці часи важких випробувань. Увесь Синод заспівав Главі і Отцю УГКЦ традиційне «Многая і благая літа!».

Після завершення Синоду присутні владики взяли участь в АКТІ ПОСВЯТИ НЕПОРОЧНОМУ СЕРЦЮ МАРІЇ в соборі Зарваницької Матері Божої. Вони духовно єдналися зі Святішим Отцем Франциском, який здійснював цей Акт в базиліці Святого Петра у Ватикані, та всім католицьким єпископатом і пресвітерством світу, що здійснювали його у своїх катедрах та парафіяльних храмах.

Секретаріат Архиєрейського Синоду
УГКЦ в Україні

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next