АКТУАЛЬНО

Владики Борис і Гліб беруть участь у пленарній асамблеї Конференції католицьких єпископів Франції

Четвер, 04 квітня 2019, 12:13
Новоіменований Архиєпископ і Митрополит Філадельфійської архиєпархії Борис Ґудзяк, який до 18 лютого 2019 року очолював Паризьку єпархію святого Володимира, та Апостольський адміністратор, Єпископ Лондонської єпархії Пресвятої родини владика Гліб Лончина беруть участь у зустрічі Конференції католицьких єпископів Франції, яка відбувається 2-5 квітня 2019 року в Люрді.

Звертаючись із коротким словом до співбратів у єпископстві, владика Борис подякував їм за гостинність і дружбу протягом шести років його служіння у Франції.

«Багато з вас допомагали нашій єпархії дуже конкретно, наприклад у заснуванні нових місій для українців. За шість років нам вдалося збільшити кількість місій у всіх країнах єпархії з двадцяти до сорока чотирьох, кількість священиків – з дев’яти до двадцяти трьох. Зараз маємо дев’ять семінаристів», - зазначив владика, зокрема подякувавши кардиналам Андре Ван-Труа та Філіпові Барбарену.

Він також  представив Апостольського адміністратора Гліба Лончину, який очолюватиме єпархію, доки не буде обраний наступник.

«Гліб Лончина є біблістом і спеціалістом з літургіки. Він відповідальний за переклади наших літургійних текстів. Прошу вас прийняти владику Гліба і в майбутньому наступника так, як ви прийняли мене», - сказав владика Борис.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://ugcc.fr


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next