АКТУАЛЬНО

Владики Постійного Синоду обговорили головну тему Синоду та відвідали Архиєпископа Чиказької архидієцезії

Понеділок, 30 травня 2016, 18:32
28 травня Постійний Синод УГКЦ, який проходить у Чикаго, розглянув стан підготовки чергового Синоду Єпископів УГКЦ, що відбуватиметься 4-11 вересня у Львові. Зокрема, синодальні отці обговорили методологію та змістовну частину головної теми цьогорічного Синоду - дияконії. Ця тема є однією зі складових програми «Жива парафія», а у світлі новітніх подій в Україні набирає особливого значення.

«Справді, дияконія, тобто християнське служіння вбогим, - це одне з найпереконливіших свідчень віри. Кожна парафіяльна спільнота покликана явити світові материнське обличчя Церкви, яка поділяє зі своїми дітьми їхні надії і тривоги, та особливою турботою оточує своїх найслабших членів. Наступний Синод мав би поміркувати над шляхами пробудження щоразу більшої свідомості дітей Церкви, що дияконія є не лише завданням церковних благодійних організацій, а і євангельським постулатом кожного Христового учня», – сказав у коментарі владика Богдан (Дзюрах), Секретар Синоду Єпископів УГКЦ.

Увечері того ж дня Предстоятель УГКЦ та учасники Постійного Синоду здійснили візит ввічливості до Архиєпископа Блезе Супіча, ординарія Чиказької архидієцезії Римо-Католицької Церкви США. На зустрічі були рівно ж Архиєпископ Стефан (Сорока), Митрополит Філадельфійський, та владика Богдан (Данило), Єпарх Пармський.

Оскільки владика Супіч очолює Бюро Американської Єпископської Конференції зі співпраці з католиками Центральної і Східної Європи, гості щиро подякували американському єпископатові та особисто владиці Супічу за підтримку УГКЦ і дієву солідарність з українським народом у сучасних історичних обставинах.

Сторони обговорили важливі проблеми душпастирського служіння УГКЦ в Україні і на поселеннях, а зокрема виклики, пов’язані з військовою агресією Росії проти Української Держави. Владика Супіч запевнив Блаженнішого Святослава та присутніх владик у подальшій підтримці з боку американського єпископату Української Греко-Католицької Церкви і в солідарності з українським народом та побажав успішної праці Постійного Синоду в Чикаго.

 

Секретаріат Синоду Єпископів УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next