АКТУАЛЬНО

Владики Синоду УГКЦ молилися за мир в Україні перед Нерукотворним образом Ісуса Христа

П'ятниця, 30 січня 2015, 20:23
30 січня 2015 році Блаженніший Святослав, Глава і Отець УГКЦ, у співслужінні з владиками Синоду УГКЦ відслужив Вечірню в архикатедральному соборі Святого Юра, після якої відкрив для привселюдного почитання Нерукотворний образ Ісуса Христа.

На початку Богослужіння Першоієрарх Церкви наголосив на тому, що  сьогодні українцям випала унікальна можливість – «побачити Боже обличчя». За його словами, Нерукотворний образ Ісуса Христа Ісуса - унікальна реліквія часів земного життя Спасителя: «Ісус Христос взяв особисто в руки цей обрус і притулив до свого обличчя. Тому він називається нерукотворним. Цим обрусом він зцілив Ефеського царя від прокази».

«Ми так шукаємо цими днями Божого лиця! І бачимо, що Бог не просто привертає до нас своє обличчя. Він дає нам його поцілувати», - додав він.

На переконання Глави УГКЦ, ця подія є незбагненним Божим промислом. Адже в «ці історичній хвилі сяюче на нас Боже обличчя нам об’являється». «Знаком великого благословення і підтримки Божої є той факт, що сьогодні,  уперше за сто років, з Апостольської столиці, із базиліки Святого Петра, прибув до нас цей Нерукотворний образ Христа. Дякуємо сьогодні нашому Богові-Отцеві за Його любов до нашого народу і Спасителеві - Ісусові Христові, який, сьогодні діянням Духа Святого робить своє обличчя для нас доступним», - додав проповідник.

Наприкінці Очільник Церкви від імені УГКЦ склав подяку Святішому Отцеві Францискові за його благословення, щоб ця реліквія прибула до України: «Це ще один жест папської підтримки, солідарності та благословення для нашого народу. Разом із тим, це великий знак надії. Тому приступаймо до цього образу та молімося».

Він також закликав усіх тих, хто приходить, щоб поклонитися до образу, «стати  ангелами-охоронцями, які вдень і ніч моляться  за українське військо». «Молімося за тих, хто постраждав і залишився без дому, за поранених і тих, хто в полоні, хто вмирає з голоду і холоду, бо їм не дано сьогодні тої ласки, яку сьогодні ми з вами маємо в цьому храм. Закликаю всю нашу Церкву до неустанної молитви за Україну!» - завершив Глава і Отець УГКЦ.

Додамо, що Нерукотворний образ Ісуса Христа перебуватиме в соборі Святого Юра  впродовж двох тижнів (30 січня - 15 лютого).

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next