АКТУАЛЬНО

Владики Синоду УГКЦ: «Вибори - це час, коли ми повинні проявити нашу людську та християнську гідність і громадянську свідомість»

Четвер, 01 жовтня 2015, 20:22
Україна потребує глибинного преображення. Тож місцеві вибори – унікальний шанс для змін знизу, щоб вибудовувати ініціативи, які стосуватимуться місцевих громад, впливатимуть на життя громадян.

Депутати місцевих органів влади мають особливий привілей і відповідальність служити людям, яких вони знають, з якими, можливо, зростали, які їм довіряють особисто. Дієвим механізмом збереження цієї довіри буде максимальна прозорість ведення справ та постійний звіт про свою діяльність перед громадою.

Йдеться у Зверненні Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ до вірних УГКЦ та всіх людей доброї волі напередодні виборів до місцевих органів державної влади.

 Єпископи радять керуватися відомим принципом у підготовці до виборів. Згідно з ним слід мислити глобально, а діяти – локально. «Наше майбутнє сьогодні залежить як від мужності та витривалості наших воїнів на фронті, так і від чесності політиків та відповідальності виборців», - підкреслюють вони. Бо не можна допустити, щоб військові, які захищають нас від зовнішнього ворога, повернувшись додому, застали країну, яку продовжують роз’їдати корупція, хабарництво, нечесність, популізм та безвідповідальність. «Вибори - це час, коли ми повинні проявити нашу людську та християнську гідність і громадянську свідомість», - пишуть владики Синоду.

«Закликаємо всіх залучених до виборчого процесу до відповідальності й чесності задля гарантування вільного, свідомого та згідного з сумлінням кожного громадянина вибору. Особи, котрі наважуються купувати голоси виборців, як також і ті, котрі свій голос продають, - нищать моральні основи нашої державності і здійснюють злочин проти сьогоднішніх і майбутніх поколінь, а також зневажають пам’ять про жертви Небесної сотні та полеглих захисників рідної землі на Сході України», - переконані автори Звернення.

Департамент інформації УГКЦ

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next