АКТУАЛЬНО

Святіший Отець надіслав лист-вітання з нагоди відзначення 100-ліття від народження владики Степана (Чміля)

Вівторок, 21 жовтня 2014, 11:10
19 жовтня в рідному місті владики Степана (Чміля) відбулася неординарна і велична подія – відзначення 100-ліття від народження першого українського салезіанина, ревного вихователя і душпастиря, святця.

Ювілей Степана Чміля зібрав надзвичайно велику кількість вірних, отців та братів Згромадження салезіан, ієрархію. Очолили святкування три архиєреї: владика Ярослав (Приріз), Єпарх Самбірсько-Дрогобицький, владика Томас Е. Галліксон, Апостольський нунцій в Україні, та владика Григорій (Комар), Єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії.

Урочистості розпочалися посвяченням встановленої пам’ятної таблиці в храмі Пресвятої Трійці (УАПЦ), де Степан Чміль був хрещений і миропомазаний, та походом до храму Преображення Господнього, де відбулася Архиєрейська Свята Літургія. Під час проповіді Владика Ярослав (Приріз) ознайомив вірних із особою та чеснотами їхнього земляка – монаха-салезіанина, священика і єпископа. Архиєрей зупинився на якостях вихователя і душпастиря, патріота і ревного священнослужителя, якими о. Степан Чміль відзначився і залишився у спогадах тих, які ще досі його пам’ятають: завжди спокійного і врівноваженого, люблячого і терпеливого, молитовного і працьовитого.

На завершення Літургії були прочитані листи-привітання від Святішого Отця Франциска, Папи Римського, Блаженнішого Святослава (Шевчука) та Архиєпископа і Митрополита Львівського Ігоря (Возьняка).

Надзвичайно важливо, що у своєму листі Папа Франциск говорить про Степана Чміля, титулуючи його єпископом.

Присутній Апостольський нунцій наголосив присутнім, особливо молоді, щоб Степан Чміль не залишився єдиним і останнім вихідцем із Судової Вишні, який посвятив себе Богові, ставши салезіанином св. Івана Боско.

Святкове відзначення 100-літнього ювілею владики Степана (Чміля) продовжилось академією в Народному домі м. Судова Вишня, де о. д-р Євген Небесняк, салезіанин, який особисто знав святця, виголосив доповідь його про життя і святість.

Салезіани української провінції висловлюють щиру подяку за високого рівня організацію і проведення ювілейних заходів у м. Судова Вишня проф. Роману Шусту і Товариству судововишнянців «Рідне місто» імені Т. Дмитрасевича.

Прес-служба отців салезіяан

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next