АКТУАЛЬНО

Воїни, їхні родини та члени сімей загиблих в зоні АТО молилися у Меджугор'ї

Вівторок, 24 вересня 2019, 10:35
Молодіжна комісія та Паломницький центр Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ організували прощу до Меджугор'я за участю воїнів АТО, їхніх родин, а також представників громадських організацій «Івано-Франківська обласна спілка членів сімей загиблих, померлих та безвісти зниклих в зоні АТО» та «Єдина родина Херсонщини».

Паломництво відбулося з 13 по 21 вересня. Духовно супроводжували прочан заступник голови Молодіжної комісії о. Іван Сас і працівник комісії о. Арсен Панчак.

На шляху до Меджугор'я для учасників прощі була організована цікава програма в Будапешті. Вони відвідали найбільший у Європі термальний лікувально-оздоровчий комплекс – купальні Сечені та мали екскурсію визначними місцями Будапешту.

У Меджугор'ї прочани перебували чотири дні, впродовж яких відвідали гору Подбрдо – місце об'явлень Пресвятої Богородиці, здійснили сходження на гору Крижавіц, щодня мали Службу Божу, брали участь у вечірній молитовній програмі у санктуарії Меджугор'я та  зустрічах з представниками молитовних спільнот «Світло Марії» і «Ченаколо». Гостювали прочани в колишнього канадського бізнесмена Патріка та його дружини, хорватки Ненсі, які поділилися свідченнями власного навернення та Божої опіки в їхньому житті.

Крім духовної програми паломники мали нагоду кілька днів відпочити на березі Адріатичного моря та помолитися Службу Божу в Макарську – туристичному центрі, розташованому в бухті між горами Біоково та Адріатичним морем.

«Війна, яка триває до сьогодні та її наслідки для України і Церкви стали справжнім випробуванням. Віримо, що Пресвята Богородиця зцілить душевні рани кожного воїна, який повернувся з АТО, його сім'ї та батьків, а також заопікується тими, хто втратив своїх рідних на Сході України», – кажуть організатори прощі.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://ugcc.if.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next