АКТУАЛЬНО

Волонтери Київської архиєпархії організовують похід у Карпати для колишніх вихованців колоній

Вівторок, 10 вересня 2019, 11:52
Волонтери соціального проєкту підтримки неповнолітніх ув’язнених «Небо над головами» організовують окрему подію для тих неповнолітніх, які нещодавно вийшли з колонії на волю – похід у Карпати.

«Вершини під ногами» – так назвали чотириденний похід, який відбудеться з 18 по 21 вересня за маршрутом с. Бистриця – гора Велика Сивуля (1836 метрів). Про це повідомляє Василь Возняк, організатор події. За його словами у поході візьмуть участь десять осіб – п'ятеро хлопців, що колись були ув’язнені у колонії для неповнолітніх і п'ятеро волонтерів, а також керівник групи і священник.

«Організовуючи цей похід, я ставлю собі за мету показати хлопцям, які колись відбували покарання, що, доклавши зусиль, можна підкорити вершини і побачити красу, – розповідає керівник проекту «Небо над головами» Василь Возняк. – Я хочу, щоб цей похід став символом їх ініціації – подією, яка вказує на те, що суспільство приймає колишніх вихованців колонії і повертає їм довіру».

«Ми взяли на себе відповідальність працювати з «тяжкими» підлітками в тюрмах, але також хочемо підтримувати їх під час перебування на свободі, – розповів волонтер пенітенціарного душпастирства УГКЦ. – У кожного хлопця, який колись потрапив за грати – своя історія, і дуже часто вона є наслідком того, що дитина виховувалася в неблагополучній сім’ї. Однак ми, волонтери, хочемо показати іншу модель життя для хлопців – де цінують гідність кожного, де прощають і просять пробачення, де допомагають і підтримують одне одного. І похід у гори – це одна з можливостей навчитися цього разом».

Вартість походу для кожного учасника 2000 гривень, що включає трьохразове харчування протягом всіх днів походу і послуги провідника за маршрутом. Для 10-х учасників походу потрібно зібрати 20 000 грн. Картка для фондування: Приватбанк 5168 7573 7838 1018, Возняк Василь.

Отримані кошти будуть призначені на реалізацію події ресоціалізації колишніх ув’язнених «Вершини під ногами». Кошти, отримані понад вказану суму, будуть використані для реалізації подій у колоніях для неповнолітніх в межах проекту «Небо над головами».

Довідка:

Василь Возняк – волонтер пенітенціарного душпастирства УГКЦ, режисер документального фільму “Небо над головами”, засновник соціального проекту підтримки неповнолітніх ув’язнених з однойменною як фільм назвою, випускник Українського католицького університету.

Пресслужба Київської архиєпархії

 


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next