АКТУАЛЬНО

Волонтери соціального служіння у Карітасі Львова обговорювали створення і реалізацію соціальних проектів при парафіях

Понеділок, 19 жовтня 2015, 12:54
У приміщенні львівського Карітасу, що на вул. Івана Франка, 9, волонтери соціального служіння з різних парафій Львова взяли участь у тренінгу-практикумі зі створення та реалізації соціальних проектів при парафіях.

Зосередилися на таких проектах, як «Соціальне кафе», «Порадня для бідних» та «Їдальня для бідних». Таке обговорення актуальне в контексті реалізації стратегії Української Греко-Католицької Церкви до 2020 року, Пастирського послання Блаженнішого Святослава «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом», а також рішень Собору УГКЦ, що проходив цього року в Івано-Франківську.

Зустріч розпочалася традиційно з молитви. Отець Андрій Сенейко наголосив на безконечному Божому милосерді, на досконалості й величі Божого творіння. Ніхто з нас не забутий Господом, «ба навіть і волосся на голові у вас все пораховане» (Лк. 12, 7). Потрібно стерегтися всякої зажерливості, «бо не від надміру того, що хто має, залежить його життя» (Лк. 12, 15).

Учасники зустрічі були поділені на невеличкі групки, кожна з яких складала мету, завдання і план дій. Їх реалізація попередньо буде достатньою для досягнення мети соціального проекту. Перед тим були визначені потреби громади в парафії, що саме треба змінити. Ольга Момот, заступник директора Карітасу Львова, відзначила деякі юридичні та практичні нюанси при створенні в парафії соціальних проектів.

Повідомила Любомира Бурка

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next