АКТУАЛЬНО

Волонтерський центр катедри в Тернополі за тиждень роздав близько 50 тонн допомоги 5000 переселенцям

Вівторок, 05 квітня 2022, 17:48
У Тернополі біля архикатедрального собору УГКЦ Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці триває благодійна акція із роздавання гуманітарної допомоги. У зведеному звіті координаційного центру з допомоги військовим та переселенцям, який діє при соборі з благословення архиєпископа і митрополита Тернопільсько-Зборівського Василія Семенюка, тільки за минулий тиждень на благодійних ярмарках допомогу отримало близько 5000 вимушено переселених осіб.

За словами координатора центру о. Романа Демуша, було роздано близько 50 тонн допомоги переселенцям, які проживають у місті Тернополі. «Наш оргкомітет подбав про певні зручності для них. Наприклад, цієї суботи, 2 квітня, ми підготували вже сформовані в паперових пакетах продуктові набори, щоб люди не витрачали зайвого часу в пошуках необхідного. Інші засоби – предмети гігієни, дитяче харчування, медикаменти, постільна білизну, одяг, взуття тощо – кожен обирав особисто. Кожен переселенець під час реєстрації отримує браслет, щоб поміч потрапляла в руки особи, яка дійсно її потребує».

Впродовж тижня було відправлено гуманітарні вантажі на Київщину, зокрема Бориспіль, Вишгород та Патріарший собор Воскресіння Христового в Києві, Миколаївщину та Кропивницький, готується допомога на Бучу та Запоріжжя. «Вже отримуємо фотозвіти від волонтерів та військових про отримання вантажу. Ми щиро дякуємо нашим благодійникам з Італії, Голландії, Німеччини, Іспанії, Польщі, Данії тощо, адже їхня підтримка є важливим знаком любові та солідарності з усією Україною, – каже о. Роман Демуш. – Хочу оцінити працю наших волонтерів. Жартівливо називаємо їх робочим батальйоном. Серед них не тільки місцеві мешканці, а й велика частина тих, хто вимушено покинув свої домівки через війну. Особлива подяка також семінаристам Тернопільської семінарії, які також долучаються до праці».

До слова, 4 квітня біля архикатедрального собору окремо відбулася акція із безкоштовної роздачі одягу, взуття, засобів гігієни та іграшок вимушено переселеним дітям. Близько трьох сотень дітей-переселенців разом із батьками змогли обрати речі першої необхідності. Особлива увага дітей була прикута до зони роздавання іграшок.

Слід зазначити, що за аналогічним звітом станом 25 березня в часі війни для цивільного захисту населення та його повсякденних потреб, зокрема для потреб біженців, що перебувають на території України, Тернопільсько-Зборівською архиєпархією одержано та розподілено більше 500 тонн гуманітарної допомоги.

Департамент інформації УГКЦ
за матеріалами Пресслужби Тернопільсько-Зборівської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next