АКТУАЛЬНО

Волонтерську ініціативу започаткувала Комісія УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я

Вівторок, 15 жовтня 2019, 13:01
У Патріаршій курії УГКЦ у Львові відбулося перше зібрання волонтерської дружини при Комісії у справах душпастирства охорони здоров’я УГКЦ.

Волонтери поставили перед собою мету відвідувати дитячі лікарні, а також Львівський геріатричний пансіонат. До першого зібрання долучилися десятки волонтерів, але всіх зацікавлених запрошують ще зголошуватися.

Керівник комісії, с. Севастіяна Карвацька, підкреслила: «Ми сьогодні зібрали першу волонтерську групу на перше наше засідання. Записалося на нашу волонтерську групу сьогодні тридцять сім осіб. Ми поставили перед собою мету, що хочемо взяти опіку над старшими та хворими дітьми.  Наша мета – у будинок старших принести радість, опіку і увагу тим старшим людям, а до лікарні принести так само увагу і підтримку тим дітям, чи дорослим, які там перебувають. На волонтерській зустрічі надійшло багато ідей, люди відкриті, щоб робити добрі справи. Але, звісно, деякі речі треба узгоджувати із адміністрацією клінік. Тому ми зробили досить такі масштабні напрацювання, а далі будемо контактувати і діяти».

Додамо, що волонтери візьмуть під опіку Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр (Чорнобильська лікарня), що у Львові. Серед волонтерів є професійні лікарі,  але також підприємці, які готові приділити свій час потребуючим.

Тих, хто хочуть долучитися до ініціативи, запрошують зголошуватися до секретаря-референта Комісії у справах душпастирства охорони здоров’я УГКЦ, Мирослави Полець.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://velychlviv.com

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next