АКТУАЛЬНО

Вперше молодь Івано-Франківської архиєпархії таборує в Хорватії

Четвер, 05 липня 2018, 13:22
30 червня в містечку Селіне, що на березі Адріатичного моря в Хорватії, з ініціативи Бюро УГКЦ з питань екології та благословення Архиєпископа та Митрополита Івано-Франківського Володимира (Війтишина) стартував духовно-екологічний табір «Метаноя», що триватиме до 10 липня.

У таборі беруть участь понад 30 молодих людей з Івано-Франківської архиєпархії, які прибули до дружньої і сонячної Хорватії, щоб, поєднуючи приємний і корисний відпочинок із молитвою та розважаннями над Святим Писанням, збагнути велич і красу Богом створеного світу та зрозуміти і глибше пізнати екологічну складову християнської віри.

З огляду на те, що Всеукраїнська рада Церков і релігійних організацій проголосила 2018 рік Роком Божого слова в Україні, то кожен таборовий день розпочинається із зустрічі на пірсі, де після ранкової молитви молодь у тишині вправляється у молитві «lectio divina», щоб зустрітися з живим словом Бога, записаним у Біблії.

«Станьте храмом Духа Святого і своїми діями спонукайте до переображення Богом створеного світу», – постійно наголошує духівник.

Особливим був четвертий день, темою якого було Святе Таїнство Покаяння, що перегукується з назвою табору. У цей день кожен учасник екотабору отримав футболки, при врученні яких о. Михайло Дзуль, референт Бюро УГКЦ із питань екології Івано-Франківської архиєпархії, зазначив: «Ця одіж немов крижма, яку отримує людина у хрещенні як символ душевної чистоти, що має нагадувати про те, що Бог створив цей світ прекрасним, однак гріх і людська жадоба перетворюють його в руїну. Як у хрещенні людина звільняється від первородного гріха і зодягається у білосніжну  крижму, так і ви на цьому таборі повинні пережити екологічне навернення, одягаючи на себе ці пам’ятні футболки».

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.ugcc.if.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next