АКТУАЛЬНО

Вперше «Псалми на пагорбі» з нагоди 30-ї річниці відновлення Незалежності України

Четвер, 26 серпня 2021, 11:25
З нагоди 30-ї річниці відновлення Незалежності України священники та парафіяни Коломийської єпархії УГКЦ провели захід «Псалми на пагорбі». Ініціювала проведення заходу викладачка кафедри філології Коломийського навчально-наукового інституту Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника (м. Коломия), просвітянка і активна громадська діячка Галина Волощук.

У заході взяли участь парох Коломийської єпархії УГКЦ парафії Покрову Пресвятої Богородиці села П’ядики отець Роман Площак, отець Ігор Дрогомирецький, прихожани та учні П’ядицького ліцею імені Степана Мельничука. Заздалегідь 15 псалмів для читання отримали учні, яких підготувала заступниця директора Алла Миколаївна Кондрат. Ще 35 псалмів прочитали присутні. У заході взяли участь понад 50 осіб, тому прочитали 50 подячних і благальних псалмів та псалмів прослави. Кожному, хто прийшов, випало прочитати вголос один псалом, тож  люди «прожили» ті слова, які були призначені в той час саме для них.  Під супровід гітари  музиканта  Ігоря Гуцуляка  з  вуст дітей і дорослих линули молитви просто неба за мир і розквіт нашої України. 

«Спільною молитвою і піснями присутні прославляли Бога і дякували за 30-річчя відновлення Незалежності України. Ora et labora (молися і працюй!) – латинська фраза святого Бенедикта Нурсійського, якою варто послуговуватися кожному християнину. Адже сьогодні чуємо від людей багато нарікань як на владу, так і на байдужість,безгрошів’я, бездоріжжя, бідність. Думаю, що ревною молитвою і сумлінною працею  кожен із нас може долучитися до розбудови і швидкого розвитку нашої країни там, де він є. Такий захід з нагоди Незалежності України може відбутися в кожній парафії нашої Української Греко-Католицької та об’єднати  всіх українців у  подячній молитві за нашу Батьківщину. Пропоную запровадити  захід «Псалми на пагорбі»  з нагоди відновлення Незалежності України вже цьогоріч і зробити його традиційним щороку. Адже в молитовному єднанні  можемо спільно випросити в Бога припинення війни в нашій країні», - ділиться враженнями Галина Волощук.

«Сьогодні в особливий спосіб наші серця  наповнені Божою благодаттю через спільне читання псалмів. Дякуємо Богу за цей час! Думаю, що такі заходи є фундаментом для розбудови нашої України», - звернувся до присутніх парох отець Роман Площак.

Переглянути відео.

Для Департаменту інформації УГКЦ

 


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next