АКТУАЛЬНО

Вперше Різдвяну Літургію у візантійському обряді відслужили отці Воплоченого Слова в іспанському монастирі в Пуейо

Понеділок, 11 січня 2021, 13:45
«Різдво Твоє, Христе, Боже наш, засвітило світові світло розуміння» – ці слова святкового та урочистого тропаря на честь Різдва Христового 7 січня вперше прозвучали в контемплятивному монастирі отців Воплоченого Слова в Пуейо (Іспанія).

З нагоди цього празника, що святкується згідно з юліанським календарем, була відслужена Свята Божественна Літургія у візантійському обряді.

Відбулася Літургія у головному храмі монастиря, що освячений на честь Пресвятої Богородиці, прославленої в Її чудотворній іконі із Пуейо. Очолив Літургію ієрм. Теодосій Савчук, ВС, разом із дияконом Симеоном Савіцьким, ВС, що зараз перебувають та служать у цьому монастирі. Також співслужили ієрм. Павло Ді Чезаре, ВС, ігумен монастиря разом з іншими отцями монастиря.

Під час проповіді о. Теодосій наголосив на вдячності, яку ми маємо виявляти Христу, зважаючи на Його безмежну жертву заради нас – жертву себе самого, яку Він складає, воплотившись на землі.

Цей день був особливим для всієї монашої спільноти монастиря не тільки через урочистість Різдва Христового, а й тому, що ця Різдвяна Літургія була відслужена у візантійському обряді. Практично всі брати та отці належать до латинського літургійного обряду, тож для більшості з них це Богослужіння стало першим досвідом знайомства з красою та глибиною Божественної Літургії однієї зі Східних Церков.

Департамент інформації УГКЦ за матеріалами http://iveukraine.com.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next