АКТУАЛЬНО

Вперше священик УГКЦ отримав ступінь доктора з соціальної педагогіки

Четвер, 01 лютого 2018, 10:55
26 січня в Папському салезіанському університеті відбувся захист докторської дисертації отця Василя Кулиняка. Тема дисертації: «Виховання в чеснотах як превентивний захід. Побудова теоретичної основи виховання в чеснотах згідно з філософським вченням А. МакІнтайра як засіб запобігання алкоголізму серед підлітків в українській школі».
Фото: io.ua Фото: io.ua

Метою дисертації було представити відновлення вчення про чесноти, подане А. МакІнтайром, і розробити теоретичну основу для виховання українських підлітків у чеснотах. У своїй дисертації о. Василь проаналізував причини, методи й середовища розвитку алкоголізму серед підлітків в Україні й те, як алкоголізм впливає на особу та суспільство. У ході дослідження священик дійшов до висновку, що основною причиною алкоголізму є брак системи виховання, яка б допомагала підліткам досягати психофізіологічної зрілості, долати життєві труднощі, розвивати життєві навички та почуватися щасливими.

Отож у завершальній частині дисертації о. Василь представив методи запобігання алкоголізму, зокрема як завдяки чеснотам можна розвивати особисті психо-фізіологічні задатки у підлітків та сприяти їх розвитку як зрілих осіб. Особливе завдання в цьому процесі відводиться сім'ї, Церкві, школі й одноліткам. За словами священика, філософсько-богословське вчення про чесноти повністю збыга із вчення про «Життєві навики», запропонованим Світовою організацією охорони здоров’я як методом запобігання психо-фізіологічним залежностям.

Беручи до уваги наукову дисертацію та її представлення, наукова комісія, очолювана ректором університету о. д-ром Мауро Мантовані, прийняла рішення надати отцю Василю Кулиняку науковий ступінь доктора соціальної педагогіки. Отець Василь Кулиняк став першим священиком УГКЦ, що отримав ступінь доктора з соціальної педагогіки.

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next