АКТУАЛЬНО

Вперше у соборі Святого Юра проведуть екскурсії хорами: львів’ян та гостей міста запрошують на оглядини

Вівторок, 09 липня 2019, 16:18
12 та 13 липня 2019 року в архикатедральному соборі Святого Юра в рамках фестивалю «Ніч у Львові» для усіх охочих львів’ян і туристів проведуть унікальні екскурсії хорами храму.

Відтепер кожен відвідувач зможе насолодитися інтер’єром архітектурної та духовної перлини Львова з висоти хорів – місця, яке ще донедавна використовувалося за прямим призначенням – для Митрополичого, молодіжного та аматорського хорів. Мета заходу – благодійна.

«У рамках фестивалю «Ніч у Львові» екскурсії відбуватимуться з 19:30 до 21:00. Одна екскурсія триватиме 30 хвилин, а гідом буде диякон храму Андрій Салабай, який знає про Святоюрський комплекс багато цінної інформації. Ми вперше відкриваємо такі екскурсії, щоб люди могли побачити, що є у храмі, і дізнатися більше історії.  Пропонований маршрут – ексклюзив. Раніше туристи не мали змоги там бувати.
У туристичній групі може бути 5–10 осіб, адже на хорах не дуже багато місця. Ми хочемо, щоб захід був комфортним  і доступним”, – зазначила координаторка паломницько-туристичного напрямку БО «Фундація духовного відродження» ЛА УГКЦ Уляна Крись.

Організатор ініціативи – БО “Фундація духовного відродження. Вони повідомляють, що під час екскурсії кожен охочий зможете відчути красу барокового інтер’єру храму з висоти хорів:

- побачити ікону Тайної вечері, яка розташована у святилищі храму (єдине місце звідки можна побачити цю ікону);

- дізнатися історію Теребовлянської чудотворної ікони;

- дізнатися історію підпільної Церкви та побачити місце, звідки було проголошено псевдособор про ліквідацію УГКЦ;

- споглядати зблизька скульптури відомих митців, зокрема Йона Георгія Пінзеля, Луки Долинського та Юрія Радивілівського.

Вартість екскурсії – 80 грн. Мінімальна кількість – 5 осіб, максимальна – 10.

Попередня реєстрація ОБОВ’ЯЗКОВА: https://forms.gle/o6USiJFcA1Ad5RFC8

Детальніша інформація за телефоном: 097 702 77 17

Довідка

БО «Фундація духовного відродження» – організація створена архиєпископом і митрополитом Львівським Ігорем Возьняком, щоб сприяти розвитку соціального служіння на теренах Львівської архиєпархії УГКЦ.

Цього року фестиваль «Ніч у Львові» відбудеться 12-14 липня. Для відвідувачів підготували понад 100 нічних екскурсій, атракцій, перформенсів у музеях, галереях. Для зручності відвідувачів квитки на події фестивалю можна придбати онлайн, також рух громадського транспорту продовжується до закінчення фестивалю. Програма фестивалю буде доступна уже незабаром на сайті www.lviv.travel.

Варто додати, що нічні атракції стали ще однією туристичною цікавинкою Львова. Так культурне життя міста продовжується до глибокої ночі. Фестиваль «Ніч у Львові» проходить двічі на рік у липні та листопаді. 

Вперше «Ніч у Львові» відбулася як промоакція у 2011р. і вже переросла у повноцінний фестиваль, який максимально концентрує культурне життя і дозволяє переосмислити культурний простір Львова. Це не просто екскурсії музеями вночі.

Департамент інформації УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next