АКТУАЛЬНО

Уперше військові капелани, що офіційно працевлаштовані в Нацгвардії України, зібралися на навчання

Вівторок, 04 липня 2017, 14:03
3 липня 2017 року до Навчального центру Національної гвардії України, що в Золочеві, приїхали військові капелани, які офіційно працевлаштовані в Національній гвардії України. Там до 8 липня відбуватимуться навчання військових капеланів, організовані Національною гвардією України.

На навчаннях присутні шість військових капеланів Української Греко-Католицької Церкви на чолі з військовим єпископом Михайлом (Колтуном), керівником Департаменту Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України, та отцем Любомиром Яворським, заступником керівника Департаменту.

«Сьогодні ми перебуваємо на новому етапі співпраці Церкви та силових структур України. Ми відкриваємо для себе одне одного, вчимося одне від одного, але ми є разом. Ми спільно робимо велику справу задля миру в Україні!» – сказав владика Михайло у вітальному слові.

На думку отця Любомира Яворського, важливим є те, що на зборах разом із капеланами присутні й офіцери по роботі з особовим складом. «Важливо, що збори проходять спільно з офіцерами по роботі з особовим складом, вихователями військових, – говорить отець Любомир. – Ми є партнерами і тепер ще краще будемо розуміти завдання і обов’язки одне одного».

Для учасників навчання запланована спільна одноденна поїздка до Марійського духовного центру, що в Зарваниці. Там учасники навчань зможуть більше дізнатися про особливість відпустового місця та вересневе Всеукраїнське військове паломництво до Зарваницької Богородиці.

 

Прес-центр Департаменту Патріаршої курії УГКЦ
у справах душпастирства силових структур України

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next