АКТУАЛЬНО

Вперше зустріч мігрантів у Києві

Понеділок, 27 грудня 2010, 15:28
З благословення Владики Йосифа (Міляна), голови Пасторально-місійного відділу (ПМВ) УГКЦ, 31 грудня 2010 року у місті Києві проходитиме зустріч мігрантів та їхніх родин. Подібні зустрічі проводяться щомісяця: стаціонарні у Дрогобичі та виїзні у Львові, Самборі, Болехові, Івано-Франківську та Тернополі.

З благословення Владики Йосифа (Міляна), голови Пасторально-місійного відділу (ПМВ) УГКЦ, 31 грудня 2010 року у місті Києві проходитиме зустріч мігрантів та їхніх родин. Подібні зустрічі проводяться щомісяця: стаціонарні у  Дрогобичі та виїзні у Львові, Самборі, Болехові, Івано-Франківську і Тернополі.

Київ зустрічає мігрантів уперше, тому організатори запрошують усіх охочих співпережити цю зустріч разом із ними та усвідомити, скільки мільйонів українців змушені були виїхати за кордон у пошуку праці. До інших проблем, за словами організаторів, додалася ще одна, котра виникла із поверненням мігрантів додому, – це проблеми адаптації у рідному середовищі.

«Наша Церква старається допомогти цим людям реінтегруватися, а їхнім близьким - зрозуміти і підтримати дорогу людину після повернення. Духовна практика ПМВ УГКЦ скріплена пішими денними та нічними прощами до Зарваниці, Грушева, Страдча. На цій дорозі відбувається творення мігрантської родини. Власне на такі спільноти, створені при парафіях, ми покладаємо великі надії», - відзначив о. Василь Поточняк, секретар Пасторально-місійного відділу.

 

Пасторально-місійний відділ

 

Програма зустрічі

8.00 – Свята Літургія у храмі Благовіщення Пресвятої Богородиці (метро «Лівобережна»), яку очолить Владика Богдан (Дзюрах).

15.00 - 20.30 у храмі Святого Василія, що на Львівській площі, робоча зустріч: знайомство з гостями, робота у групах «Вбережімо християнську родину мігранта»; запитання до духівника та поради рідним мігрантів.

21.00 - 23.00 – молитовні чування: духовна наука, Ісусова молитва, тиша, можливість приступити до таїнства Покаяння.

23.15 - Свята Літургія, святковий стіл та новорічна зустріч з походом на Майдан Незалежності (для учасників зустрічі передбачений підвечірок та новорічна вечеря і т. ін. за пожертву 50 грн).

Інформація за тел.:

Оля – (068) 399 66 75,

Ярослав – (097) 671 29 21,

Сергій – (097) 800 41 13 (зголошуватись до участі до 27 грудня).

Відповідальний – о. Василь Поточняк, e-mail: [email protected]

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next