АКТУАЛЬНО

Соціальна доктрина Церкви в дії

Четвер, 04 травня 2017, 16:04
3-4 травня 2017 року у Львові проходить Міжнародний семінар під назвою «Соціальний діалог і трудова міграція в Європейському Союзі та Україні в контексті християнської соціальної доктрини».

Організаторами заходу є Всеукраїнське об’єднання солідарності трудівників ВОСТ «Воля» (ВОСТ), Християнський рух працівників (MCL) Італії та Європейський центр з питань працівників (EZA). Комісія УГКЦ "Справедливість і мир" долучилася до проведення заходу.

На початку роботи Міжнародного семінару заступник голови Комісії УГКЦ "Справедливість і мир" о. Олег Лука привітав організаторів та учасників із можливістю спільного опрацювання важливих питань у сфері праці, поблагословив роботу заходу, відзначивши актуальність запропонованої теми для розгляду.

Під час робочих сесій семінару о. Олег Лука представив учасникам тему «Роль УГКЦ у впровадженні соціальної доктрини Церкви». Згадавши про історичний контекст і соціальне служіння УГКЦ на глобальному рівні (в діаспорі), а також в Україні, доповідач ознайомив учасників із сучасним станом та особливостями впровадження соціального вчення Церкви в суспільстві. Представивши при цьому діяльність Комісії УГКЦ "Справедливість і мир" та Української соціальної академії, заступник голови Комісії о. Олег Лука виокремив і головні напрямні праці Церкви у згаданій царині. Зазначив, що УГКЦ як впродовж історії, так і в наш час залишається середовищем солідарності, а її голос у суспільстві по-особливому сьогодні звернений на гідність людської особи, на принципи братерської солідарності і субсидіарності у сфері праці, як і на звернення уваги щодо спільного блага. Церква залишається в суспільстві «пророчим голосом сумління», звертаючи увагу на шкідливі суспільні недуги суспільства, як-от корупція, з метою його оздоровлення і зцілення. Учасники семінару також ознайомилися із доробками та ініціативами Комісії УГКЦ "Справедливість і мир" та Української соціальної академії, які звершують свою місію – поширення соціальної доктрини Церкви в українському суспільстві.

Під час Міжнародного семінару розглядаються також питання української міграції, допомоги трудовим мігрантам, досвід роботи європейських структур у цій сфері та можливість спільних ініціатив щодо творення і можливості участі й розвитку при цьому профспілок, їх діяльності та розвитку в контексті впровадження християнських цінностей на базі соціальної доктрини Церкви.

Інформаційна служба Комісії УГКЦ "Справедливість і мир"

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next