АКТУАЛЬНО

«Всі зрадили Ісуса, навіть Петро, але в історію зрадником увійшов лише Юда. Чому?» — Блаженніший Святослав в інтерв’ю для радіо «Марія»

П'ятниця, 26 квітня 2019, 12:32
Гріб, розп’яття та смерть не були кінцем, а початком чогось нового й незнаного. Завжди прощення є там, де є Бог. Завжди нове народження є там, де є Воскреслий Спаситель... Тому цей момент означає нове народження людини, нове сотворення у Христі. Я хочу всім нагадати, що Пасха Христова — це момент нового початку та сотворення.

На цьому наголосив Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав в інтерв’ю для радіо «Марія», яке вийшло в ефір 25 квітня. Предстоятеля запитали про те, які зараз першочергові виклики стоять тепер перед українським суспільством напередодні Пасхи, а також те, які питання ми повинні ставити перед собою та які відповіді почути у Великодні свята?

«Я думаю, що шлях до воскреслого Христа — це шлях кожної людини усіх часів і всіх народів. Чому? Тому що апостоли і вся спільнота Христових учнів до моменту Його воскресіння, коли бачили Його страждання, розп’яття та смерть, то думали, що це кінець. І всі розбіглися. Не всі мали відвагу прийти до гробу, бо там стояло римське військо. Не всі мали відвагу бути поруч із Марією та Іваном — улюбленим учнем, коли Син Божий помирав на хресті. Тобто, можна сказати, що всі зрадили Ісуса, навіть Петро, але в історію зрадником увійшов лише Юда. Чому? Бо він думав, що надії немає. Немає надії йому на прощення. І саме тому він, потрапивши в руки зневіри й розпуки, наклав на себе руки», — поділився своїми роздумами духовний лідер греко-католиків.

За його словами, момент Христового Воскресіння все змінює, бо всі починають повертатися. Воскреслий Христос назад всіх збирає і люди бачать, що є надія.

«Як бачите, усі ті персонажі, яких я згадав, є різним закликом та вибором для кожного з нас. Не будьмо подібні до Юди, який думає, що все пропало, немає надії на прощення, немає можливості отримати відпущення гріхів і почати нове життя. Бо якщо так думаємо, навіть дивлячись на обставини, зокрема суспільно-політичні, то стаємо зрадниками Христа та нашої християнської віри. Візьмімо приклад з апостола Петра, який став першим у наверненні», — зауважив Блаженніший Святослав.

На думку Глави Церкви, варто зробити крок назустріч до воскреслого Христа, адже з Ним все можливе.

 

Департамент інформації УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next