АКТУАЛЬНО

Всеєпархіальну прощу до Духовного центру ім. бл. Омеляна Ковча провели в Самбірсько-Дрогобицькій єпархії

Понеділок, 20 лютого 2017, 13:25
17 лютого з нагоди Тижня соціального служіння у Храмі священномученика Омеляна Ковча (с. Рихтичі) відбулася Всеєпархіальна проща. Її очолив владика Григорій, Єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії. Участь у прощі взяли також: о. Ігор Козанкевич, директор БФ "Карітас", а також священнослужителі із кожного деканату нашої єпархії.

Миряни мали можливість приступити до Таїнства Сповіді, а також до чину Соборування, який відбувся по завершенню Божественної Літургії. Піснею та молитвою сьогоднішній день супроводжував молодіжний хор із села Стара Сіль.

"Узалежнення - це хвороба, яка руйнує не тільки наше фізичне тіло, а й духовне. Це також хвороба мислення та думання. Повірте, що Бог заплатив за ваші гріхи. Бог потребує тільки одного - нашого правильного рішення. Ви є для нас підтримкою, дорогі у Христі, дякую, що сюди приїхали, дякую, що ви вірите в нас. Особисто дякую кожному священнослужителю за вашу присутність», - привітав паломників такими словами о. Ігор Козанкевич.

Відтак до присутніх звернувся владика Григорій: «Дорогі, не сумнівайтеся, що ця скромненька церква є благодатним місцем присутності Божої, як і це місце на загал. Господь є тут у видимий спосіб, тут є те місце, де ми можемо провідати нашого Божественного Спасителя, тут є те місце, де Він плаче, де Він плаче сльозами тих стражденних братів наших, які очікують від нього особливої милості, і ми є нині тут, щоб їм допомогти. Це не є проблема конкретних людей, які тут перебувають, це є наша спільна проблема, всього суспільства, спільна біда. Сьогодні нам потрібно бути чутливими до потреб інших».

По завершенню Літургії всі гості, волонтери, священики, працівники скуштували смачного куліша, який приготувала спільнота "Наша Хата" і радо частувала гостей у реабілітаційному центрі. Після обідньої трапези відбулося ділення людей, які пройшли реабілітацію у центрі «Назарет», і як склалось їхнє життя тепер. Бажаючі могли також відвідати притулок для бездомних і поспілкуватись із колишніми безхатьками.

Щиро дякуємо усім, хто сьогодні долучився до Прощі! Нехай Господь винагородить вас сторицею.

Прес-служба Карітасу СДЄ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next