АКТУАЛЬНО

Всесвітня Рада Церков настійно закликає до миру задля народу України

Вівторок, 25 січня 2022, 17:01
Виконуючий обов’язки генерального секретаря Всесвітньої Ради Церков (ВРЦ) oтець д-р Іван Саука від імені церков-учасниць ВРЦ в усьому світі закликав до миру задля народу України.

«Спостерігаючи за стрімким скочуванням у бік війни, ми закликаємо керуватись не міркуваннями геополітичного протистояння, а усвідомленням того, скільки смертей і страждань неминуче принесе збройний конфлікт дітям, жінкам і чоловікам України», – говорить о. Іоан Саука. «Ми молимося, щоб серця і думки людей звернулись у бік добра, молимось за деескалацію та діалог замість погроз».

Божий народ, у тому числі учасники всесвітнього товариства, опиняються по два боки цього протистояння. «Але наш Бог є Богом миру, а не війни та кровопролиття», – додав Саука. «Незважаючи на те, що розпалювачі війни не бачать шляхів мирного вирішення, ми молимося, щоб їм відкрилися очі і щоб все-таки переміг мир».

Переклад з англійської:
Секретаріат Глави УГКЦ в Римі

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next