АКТУАЛЬНО

Всеукраїнська пересувна виставка мистецтва в’язнів відкрилася у Черкасах

Понеділок, 02 грудня 2013, 12:40
З 29 листопада по 15 грудня 2013 року у Черкаському обласному художньому музеї в рамках Всеукраїнського туру містами України експонується виставка мистецтва в’язнів «Переображення Господньою любов’ю» під патронатом Блаженнішого Святослава (Шевчука). За сприяння Благодійної організації «Від серця до серця» Черкаси стали четвертим містом України, яке приймає цю виставку. Її організатори переконані, що завдяки їй засуджені мають змогу промовляти до суспільства. Відкриття цієї експозиції було присвячено Дню порозуміння з людьми, що живуть з ВІЛ/СНІДом.

У події взяли участь: керівництво Черкаського художнього музею, представники Управління Державної пенітенціарної служби України в Черкаській області, представники благодійної організації «Від серця до серця», Національної спілки художників України, Християнської міжконфесійної місії тюремного служіння, представники Української Греко-Католицької Церкви, а також волонтери Пенітенціарного душпастирства. Серед гостей виставки були умовно засуджені, що перебувають під обліком Кримінально-виконавчої інспекції ДПтС у Черкаській області.

Алла Калініна, регіональний координатор МБФ «Міжнародний альянс з ВІЛ/СНІДУ в Україні» в Черкаській області повідомила, що згідно з офіційними даними, в Україні у 142 кримінально-виконавчих установах утримується понад 106 тисяч засуджених, понад 6% з них – ВІЛ-позитивні. Серед виставкових робіт є твори  їхнього авторства.  Директор БО  «Від серя до серця» Наталія Несват каже, що ці люди своїм мистецтвом заслуговують на діалог із суспільством. Тому за сприяння пенітенціарної служби та недержавних і релігійних організацій вони, чим можуть, допомагають ув’язненим.  Майже всі роботи писали аматори. Попри це рівень їхньої майстерності мистецтвознавці оцінили як досить високий.

Одним із задумів проведення у виставки у Черкасах є оживлення служіння в'язням. Добродій Андрій Гетьман зняв для учасників творчого конкурсу інтерв'ю з членами журі й фотоматеріали та випустив DVD. Разом з грамотами від Блаженнішого Святослава й персональними відгуками на твори вони були передані 9 учасникам конкурсу.

Організатори: Пенітенціарне душпастирство Української Греко-Католицької Церкви, Управління Державної пенітенціарної служби України у Черкаській області, Кримінально-виконавча інспекція ДПтС у Черкаській області, ЧБО ЛЖВ «Від серця до серця», Фонд Андрея Шептицького, Національна спілка художників України, Черкаський художній музей.

відео

http://prison-pastoral.blogspot.com/2013/11/blog-post_29.html

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next