АКТУАЛЬНО

Всеукраїнська Рада Церков посилює співпрацю в наданні соціальної допомоги

Четвер, 10 липня 2014, 11:12
Глави Церков і релігійних організацій вирішили посилити спільні зусилля в наданні практичної, духовної та психологічної допомоги переселенцям зі Сходу України та Криму, а також людям похилого віку й іншим потребуючим.

З цього приводу відбулося обговорення під час засідання Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій 9 липня 2014 р. під головуванням Митрополита Онуфрія, Місцеблюстителя Київської Митрополичої кафедри УПЦ, у приміщенні Мистецького Арсеналу, повідомляє Інститут релігійної свободи.

Представники конфесій заслухали звіт Комісії ВРЦіРО у справах соціального служіння про результати роботи за останній час. 

Свої пропозиції у сфері об’єднання зусиль Церков у соціальній сфері озвучили присутні глави Церков та міжнародні експерти.

Всеукраїнська Рада Церков ухвалила звернення щодо ситуації на Сході України, в якому засудила релігійні переслідування вірних та закликала «всіх, хто незаконно тримає зброю, скласти її та припинити кровопролиття», а також якнайшвидше звільнити всіх заручників. 

Окреме звернення глави конфесій України спрямували на адресу Глави держави, Прем’єр-міністра та голови Парламенту із закликом зберегти та забезпечити подальшу діяльність Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі.

У цьому контексті глави конфесій висловили занепокоєння з приводу все більшого поширення, зокрема на телебаченні та біг-бордах, реклами алкогольних напоїв. Тому, на їх переконання, державі необхідно за участі громадськості упорядкувати інформаційний простір, щоби сприяти моральному вихованню дітей та оздоровленню суспільства.

Засідання закінчилося передачею головування у Всеукраїнській Раді Церков і релігійних організацій Українській Православній Церкві Київського Патріархату.

Фото Максим Васін

irs.in.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next