АКТУАЛЬНО

Всеукраїнська рада Церков засудила антисемітські провокації в Києві

Понеділок, 25 листопада 2019, 20:49
Всеукраїнська рада Церков і релігійних організацій виступила із заявою, в якій засуджує наругу над пам'ятником єврейському письменнику Шолом-Алейхему в Києві, повідомляє Інститут релігійної свободи.

“Це, безперечно, акт вандалізму та замах на міжнаціональний і міжрелігійний мир в Україні… Але ми знаємо, що антисемітизм і вандалізм не мають великої підтримки широкого загалу українського суспільства”.

Наводимо повний текст Заяви, оприлюдненій 25 листопада на сайті ВРЦіРО:

Всеукраїнська рада Церков і релігійних організацій, яка об’єднує в своєму складі понад 90 відсотків віруючих людей християнського, іудейського та мусульманського віросповідань, рішуче засуджує наругу над пам'ятником єврейському письменнику Шолом-Алейхему в Києві. Це, безперечно, акт вандалізму та замах на міжнаціональний і міжрелігійний мир в Україні.

Ми вважаємо такі акти неприпустимими та звертаємо увагу на те, що системність, з якою зловмисники вчиняють акти вандалізму і наруги, свідчить про зацікавленість третьої сторони завдати шкоди українсько-єврейським відносинам та виставити українців перед світом як закоренілих антисемітів. Але ми знаємо, що антисемітизм та вандалізм не мають підтримки широкого загалу українського суспільства. Тому ми просимо всіх наших співгромадян поставити рішучий заслін ворожим спробам розпалити вогонь міжнаціональної і міжрелігійної ворожнечі в Україні.

Ми звертаємося до Національної поліції та МВС України з проханням розслідувати зазначений інцидент і притягнути винних до встановленої законодавством відповідальності.

25 листопада 2019 року, Київ

Інститут релігійної свободи
irs.in.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next