АКТУАЛЬНО

Всеукраїнський симпозіум художників присвятили 1025-річчю Хрещення України-Русі

Понеділок, 28 жовтня 2013, 14:56
З 17 по 31 жовтня в с. Татарів (поряд із курортом Буковель) художники з різних областей України провели традиційний симпозіум-пленер митців «Пацьорка'2013 – осінь», який присвятили 1025-й річниці Хрещення України-Русі.

28 жовтня на мистецьке свято з архиєрейським благословенням прибув владика Василь (Івасюк), Адміністратор Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ. Звертаючись до майстрів пензля, єпископ пригадав слова псалмопівця Давида: «Благословенний народ, у якого Бог є Господом».

На основі Євангельського читання (Лк. 5, 1-11) 18-ї неділі по Зісланні Святого Духа владика Василь проаналізував спілкування Ісуса з Симоном Петром, який спочатку називає Спасителя Наставником, але після чудесної риболовлі − Господом. «Таку переміну мають нести твори митців у життя народу, адже з глибини мистецького джерела черпається краса створеного Богом світу, багатство української культури. Це стане великою заслугою митців перед Господом і допоможе Україні воскреснути на духовно-культурному рівні», − промовив архиєрей.

Єпископ оглянув художні роботи та познайомився з їхніми авторами. У виставковому залі на почесному місці стояла чудотворна ікона Гошівської Богородиці, як знак опіки для творчого зібрання. Творчих успіхів на створення нових творів-картин і ділення своїми талантами з молодшим поколінням побажав присутнім владика Василь.

Організаторами зустрічі митців стали брати Любомир та Ростислав Сав’юки, Йосип Блецка та Сергій Галай.

 

о. Василь Перцович,
прес-секретар Коломийсько-Чернівецької єпархії
kolomyya.org/se/sites/ep/53258/

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next