АКТУАЛЬНО

Всеукраїнський урок за Українською хартією вільної людини провели у Зарваниці

Вівторок, 07 травня 2019, 13:21
6 травня у конференц-залі Марійського духовного центру «Зарваниця» відбувся публічний урок на тему «Бути вільною людиною», у якому взяли участь вихованки колегіуму для дівчат «Знамення».

Відбувся цей захід у рамках Всеукраїнського семінару «Громадянська освіта крізь призму впровадження Української хартії вільної людини в освітній процес» для методистів із виховної роботи обласних інститутів післядипломної освіти. Урок організував Тернопільський інститут післядипломної освіти.

Участь у семінарі взяли освітяни з понад п’ятнадцяти областей України. Розпочалася зустріч зі звернення заступника начальника управління освіти і науки Тернопільської облдержадміністрації та засновниці колегіуму «Знамення» Анни Зварич. Пані Анна розповіла  учасникам про функціонування першого в Україні закладу для дівчат. Єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський Теодор Мартинюк у вітальному слові підкреслив важливість виховання сучасної молоді на християнських цінностях.

«Бог поділився своєю Божественною свободою з людиною. Свобода – це здатність і вміння вибирати добро. Свобода можлива тільки у відповідальності», – наголосив владика Теодор.

На завершення учасники відвідали святині Марійського духовного центру  та побували в унікальному комплексі копій споруд Святої землі – «Українському Єрусалимі».

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://zarvanytsya.org

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next