АКТУАЛЬНО

У Коломийській єпархії вшанували пам'ять праведного митрополита Андрея Шептицького

Середа, 20 січня 2021, 12:53
У час Різдвяних свят у парафії Введення в храм Пресвятої Богородиці с. Поляниця Яремчанського деканату Коломийської єпархії УГКЦ відбулося вшанування постаті праведного Андрея Шептицького. Пам’ять митрополита вшанували з нагоди 120-ї річниці від його інтронізації на галицький митрополичий престол.

Отець Богдан Скирчук, настоятель храму, представив Михайла Перуна, директора Фундації «Андрей» і співавтора книги «На скелі віри. Митрополит Андрей Шептицький». Священник наголосив на тому, що на сьогодні це найповніша біографія праведного Андрея Шептицького, представлена у формі альбому з нотатками, що робить зріз історії Української Греко-Католицької Церкви крізь призму вчення митрополита.

Після слова-представлення д-р Михайло Перун зробив презентацію книги-фотоальбому «На скелі віри. Митрополит Андрей Шептицький», розповівши про основні віхи життя та діяльності митрополита Андрея Шептицького, душпастирську діяльність, його внесок у розбудову Церкви та Української Держави.

Після презентації книги відбувся показ документального фільму «Андрей Шептицький: актуальне». Автор фільму – Михайло Перун, режисер – Святослав Козак, сценарист – Тетяна Кузмінчук.

«Переглянувши фільм про нашого великого митрополита Андрея, можемо ствердити і ще раз переконатися, що його ідеї, ініціативи та справи живуть і далі для духовного та суспільного добра нашого народу: і Національний музей у Львові, і Український католицький університет, і організація "Пласт", і Народна лічниця – інституції, що служать для кожного з нас», – підкреслив о. Богдан після перегляду фільму.

Завершилося вшанування постаті митрополита Андрея Шептицького у парафії Ввведення в храм Пресвятої Богородиці с. Поляниця дзвінкою гуцульською колядою.

Департамент інформації УГКЦ
за повідомленням о. Богдана Скирчука

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next