АКТУАЛЬНО

«Всі ми разом маємо одну і ту ж місію – євангелізувати», – Владика Дмитро (Григорак) під час єпархіального з’їзду членів «Апостольства молитви»

Понеділок, 23 липня 2012, 13:05
У неділю, 22 липня, в катедральному соборі Верховних апостолів Петра і Павла в Чорткові відбувся єпархіальний з’їзд ревнителів та членів «Апостольства молитви». Таку зустріч проводять у Бучацькій єпархії щороку, аби розповісти вірянам про духовні стратегії УГКЦ та поспілкуватись на різні теми, які турбують мирян та їхніх провідників.
У неділю, 22 липня, в катедральному соборі Верховних апостолів Петра і Павла в Чорткові відбувся єпархіальний з’їзд ревнителів та членів «Апостольства молитви». Таку зустріч проводять у Бучацькій єпархії щороку, аби розповісти вірянам про духовні стратегії УГКЦ та поспілкуватись на різні теми, які турбують мирян та їхніх провідників. На цьогорічний з’їзд прибуло майже 40 ревнителів «Апостольства молитви» і в кілька разів більше членів цієї спільноти з різних місцевостей: м. Чорткова, Бучацького, Борщівського, Копичинецького, Заліщицького та інших деканатів. Брали участь духовенство і миряни з василіанських монастирів, що знаходяться на території єпархії. Спершу відбулася Свята Літургія, яку очолив Владика Дмитро (Григорак), Єпарх Бучацький. Опісля відправили Молебень до Пресвятого Серця Ісусового. З єпископом служили священики Бучацької єпархії, зокрема голова Євангелізаційної комісії о. Григорій Канак та духівник «Апостольства молитви» з Бучацького василіанського монастиря о. Марко Максимів, ЧСВВ. Участь отців василіан у з’їзді не випадкова, адже саме цей монаший чин запровадив цю молитовну спільноту в Україні в 1886 році. Ченці активно розвивали «Апостольство молитви» в парафіях і при монастирях, проводили для його членів різні науки і мали над вірянами душпастирську опіку. Активно підтримував і поширював спільноту Митрополит Андрей (Шептицький). А постало «Апостольство молитви» ще в 1844 році у Франції, звідки поширилося в інші країни. Нині його членами є 40 млн вірних. Після Молебню єпископ спільно з усіма присутніми прочитав молитву посвяти Найсвятішому Серцю Ісусовому. Далі відбулася конференція, на якій з духовними настановами виступили душпастирі. Першим звернувся до учасників з’їзду Владика Дмитро. У виступі Єпарх Бучацький роз’яснив складові Стратегії розвитку УГКЦ до 2012 року «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом», яку цього року втілюють у духовне життя парафіяльних спільнот УГКЦ. «Втілювати її пункти ефективно може "Апостольство молитви" як поширена молитовна спільнота у греко-католицьких парафіях», – кажуть духовні провідники. У виступі Владика Дмитро наголосив, що «головна місія у Церкві як для духовних осіб, так і для мирян – євангелізувати, тобто нести людям Добру новину, аби оживлювати парафію, творити у ній духовну сім’ю». Єпарх також проаналізував функції парафіяльного священика і мирян, а ще – закликав «жити Таїнствами Церкви».  

Віталій Затильний, прес-служба Бучацької єпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next