АКТУАЛЬНО

«Всі правителі Росії займалися тільки збиранням земель. У цьому полягає проблема…» - Блаженніший Любомир

Середа, 30 липня 2014, 10:54
Російсько-український конфлікт виник не вчора. Його послідовно готували років десять. Ті, хто був при владі в Україні, певною мірою були ставлениками Росії. І те, що ми сьогодні маємо на Сході країни, — результат зомбування людей, яких довгі роки годували однією і тією ж брехнею. Вони й повірили.

Про це заявив Архиєпископ-емерит УГКЦ Блаженніший Любомир (Гузар) в інтерв’ю для  focus.ua.

За словами духовного провідника УГКЦ, Росія «обробляла» Західну Європу так само, як і людей на Сході України. Він підкреслив те, що на Донбасі люди жили і продовжують жити в страху. Тому, за його словами, цим людям знадобиться дуже багато часу, щоб вони навчилися бути вільними.

Блаженніший Любомир зазначив, що проблема російсько-українського конфлікту полягає в структурі російської держави, яка є  імперією: «Ця гра із збиранням земель сягає корінням 300-400 років тому. Усі її правителі, починаючи з Петра I і закінчуючи Сталіним, а тепер вже і Путіним, займалися тільки цим».

Архиєпископ-емерит вважає, що українській владі потрібно позбутися нечесних людей, а  на їхнє місце слід поставити «впливових і шанованих людей, які власним прикладом демонструватимуть гідний спосіб життя, зможуть змінювати мислення інших». Він також зауважив, що в Українській Державі є багато політиків, однак немає державних мужів. «Не видно де Голлів, де Гасперів, Шуманів. Їх немає. І не тільки у нас. Великих особистостей, мислителів сьогодні не видно в усьому світі», - сказав він.

Крім цього, Блаженніший Любомир висловив цікаву думку з приводу того, як Церква і держава можуть спільно діяти. Він вважає, що держава повинна підтримувати, проте не втручатися у справи Церкви. «Кучма, Ющенко, Янукович хотіли мати під своїм крилом хоча б одну Церкву. Точно так, як це зроблено в Росії. ВРЦіРО була дітищем Кучми, який через свою людину в уряді диктував нам, що і як ми повинні робити. Правда, ми дуже швидко збунтувалися. Тому, коли Янукович знову спробував нас приручити, нічого не вийшло — ми просто не далися», - пояснив він.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next