АКТУАЛЬНО

Вулицями Дрогобича пройшла молитовна хода «Обери життя! Захисти сім’ю! Збережи Україну!»

Середа, 16 жовтня 2019, 13:51
13 жовтня вулицями Дрогобича пройшла молитовна хода під гаслом «Обери життя! Захисти сім’ю! Збережи Україну!». Захід організувала Комісія у справах родини Самбірсько-Дрогобицької єпархії та ГО «Рух за життя».

Ходу очолив єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії Григорій Комар. Участь у ній взяли також священники і вірні парафій Дрогобиччини, а також представники громадськості.

Хода розпочалася біля Катедрального собору Пресвятої Трійці та завершилася на площі Тараса Шевченка. Під час ходи відбувалася молитва на вервиці за українські родини, яку проводила спільнота «Матері в молитві». Відтак відбувся чин посвяти України під Покров Пресвятої Богородиці.

Звертаючись до присутніх, владика Григорій зазначив: «Чому так сьогодні розпадаються сім’ї? Чому так легко доходить до розлучень? Багато можна відповідей дати і назвати різних причин. Але всі вони зведуться до однієї причини - бракує любові, основним виміром якої є жертовність, служіння. Якщо ти хочеш домінувати, якщо ти завжди маєш рацію, як тоді сім’я може бути щасливою? Як вона може існувати?» Дякуючи організаторам і учасникам ходи, владика Григорій додав, що Молитовна хода «Обери життя! Захисти сім’ю! Збережи Україну!» стала нагодою для християнських родин подякувати за дар одне одного. Батьки змогли подякувати Богові за дітей, а діти - за батьків. «Господь дарує нас один одному як великий скарб, як своє благословення», - сказав у підсумку владика Григорій.

На завершення усім учасникам ходи, а також усім, хто долучився до її організації, подякував голова Патріаршої комісії у справах родини о. Василь Нестер.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://www.sde.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next