АКТУАЛЬНО

Вулицями Львова провели всеміську Вервицю

Понеділок, 07 жовтня 2019, 08:28
6 жовтня 2019 року року відбулася традиційна Всеміська Вервиця вулицями Львова.

Цього року величне моління було присвячене постаті преподобної матері Йосафати, співзасновниці і першої черниці Згромадження сестер служебниць Непорочної Діви Марії. Її пам’ять в особливий спосіб вшановували з нагоди 150-літнього ювілею від дня народження блаженної, який святкуємо 2019 року.

Хода Вервиці пройшла звичним маршрутом від храму Святого Архистратига Михаїла до площі святого Юра. У ній взяли участь Високопреосвященний владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський, Преосвященний владика Володимир, єпископ-помічник Львівської Архиєпархії, численне духовенство, монашество, студенти Львівської духовної семінарії Святого Духа, вірні Львівської Архиєпархії, представники влади, гості міста Львова. У поході урочисто несли мощі преподобної Йосафати.

У молитовній ході розважали над сподвижницьким життєвим шляхом блаженної, для якої це місто було рідним і саме з нього почалася Велика справа заснування Згромадження Сестер Служебниць Непорочної Діви Марії, що зараз охоплює діяльність у цілому світі.

«Преподобна Йосафата завжди з любов’ю опікувалася тими, хто потребував її допомоги. Єдиним бажанням її серця було цілковите єднання є Богом та святість життя. Про це вона неодноразово говорила своїм сестрам». Блаженна Йосафата стає нам великим прикладом довіри до Бога і служіння ближніх задля Його слави.

Особливо знаковою була ця молитовна хода через вшанування 30-ліття виходу із підпілля УГКЦ, адже велелюдний маніфест, що спричинився до визволення нашої Церкви, і нині став свідченням її незламності і численних Божих благодатей.

Завершилася молитва Вервиці на площі святого Юра перед пам’ятником Праведному Митрополиту Андрею. Тут вірні спільно звершили молитву до Пресвятої Богородиці. Відтак до присутніх звернувся Високопреосвященний владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський. У слові до вірних він представив постать Богородиці як найбільшої заступниці перед Господом. «Це мати, що навчає нас ніколи не сумніватися у довірі до Бога». У неспокійний час труднощів та випробувань Вона є тією, яка випрошує у свого Сина Милосердя і миру. «Поручаю усіх Вас Покрову Пресвятої Богородиці… Нехай ім’я Боже буде благословенне».

Архиєрей подякував організаторам Вервиці та вірним, що долучилися до спільної молитви. Також владика закликав вірних у 1 листопада у день 75-ліття відходу до вічності Праведного Митрополита Андрея відвідати його гріб у крипті Архикатедрального Собору святого Юра.

На завершення Митрополит уділив вірним Архиєрейське благословення, а опісля було звершено молитву «Боже великий, єдиний».

Прес-служба Курії Львівської Архиєпархії

Світлини


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next