АКТУАЛЬНО

«Вважаю, що мій крок – це крок всього аграрного університету» – викладач львівського вишу пожертвував річну зарплату на кисневий концентратор

Четвер, 17 грудня 2020, 15:50
Викладач львівського ЗВО пожертвував річну зарплату на закупівлю кисневого концентратора, який надають у безоплатну оренду в Комісії УГКЦ душпастирства охорони здоров’я .

Романа Шмига з кафедри будівельних конструкцій Львівського національного аграрного університету студенти знають як популяризатора науки й загальноуніверситетської олімпіади з інженерної комп’ютерної графіки. А ще – за системною роботою у профспілці вишу, яка виходить далеко за рамки типової профспілки університету. Є тут і підшефний дитячий притулок, яким опікуються викладачі й студенти аграрного університету, і притулок для стареньких. Викладачі і студенти разом висаджували дерева в садку дитячого притулку, возили дітей на студентське поле, провідували бійців АТО у військовому госпіталі, купували обігрівачі для дитбудинку. На потреби інших у вузі завжди відгукуються.

А нещодавно Роман Шмиг пожертвував свою річну зарплату в університеті на купівлю кисневого концентратора. «Я часто повертався до допису сестри Севастіяни Карвацької (голова Комісії УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я. – Авт.), яка оголосила збір коштів на кисневі концентратори. Фейсбук чомусь часто його мені показував. Я ще надсилав його в «приват» багатьом друзям і знайомим. Давно думав зробити щось схоже й приглядався, з ким саме хочу це зробити, бо нині розвелося дуже багато шахраїв, особливо в мережі. Приглядався й до сестри Севастіяни, її проєктів, і коли повірив, то наважився переслати їй свою річну зарплату голови профспілки університету», – розповів Роман Шмиг.

Викладач і раніше завжди використовував ці гроші на благодійність. Каже, що вона невелика – мінімальна. «Вважаю, що мій крок – це крок всього аграрного університету, великого його колективу, від технічного працівника до професора і ректора. Бо зарплата голови профспілки – це внески кожного члена профспілки», – веде далі викладач.

Чому саме кисневий концентратор? Роман Шмиг каже, що в часи пандемії від ускладнень коронавірусу померло чимало його колег. Із сумом він згадує кожного з них і переконаний, що треба зробити все, щоб рятувати якнайбільше людей і навколо порятунку об’єднувати всі сили.

Роман Андрійович щиро втішився, коли сестра Севастіяна Карвацька зателефонувала й повідомила, що кисневий концентратор одразу після доставки передали одній бабусі, яка лежить хвора вдома і потребує підтримки дихання.

Нагадуємо, збір коштів на кисневі концентратори в Комісії УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я триває.

Департамент інформації УГКЦ за матеріалами http://zdorovia.ugcc.org.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next