АКТУАЛЬНО

Вже понад два роки в Калуші підтримують неповносправну молодь

Середа, 30 серпня 2017, 15:40
У м. Калуш при храмі Святого апастола Андрія Первозванного діє парафіяльний осередок БФ «Карітас». Особливу увагу тут приділяють неповносправній молоді.

Як каже парох парафії Святого апостола Андрія Первозванного о. Микола Крушец, молоді люди з особливими потребами зустрічаються в «Карітасі» раз на тиждень. На гурткових заняттях вони займаються аплікацією, малюванням, ліпленням – усім тим, що сприяє покращенню моторики пальців і розвиває творчі навики. На тренінгу соціальної адаптації неповносправній молоді допомагають у міру її можливостей інтегруватися в сучасне суспільство. Значне місце на таких зустрічах займають і катехитичні заняття. Завдяки допомозі благодійників для людей з особливими потребами організовують пікніки, походи в кінотеатри, театри й інші відпочинкові заходи.

«Моя дитина чекає п’ятниці як особливого дня... Вона не може багато чого зробити, проте дуже тішиться, коли в неї виходить з усіма виготовити якийсь виріб», – ділиться матір учасниці програми.

Крім соціальної праці, при парафіяльному «Карітасі» молодь з особливими потребами виготовляє так звані «свічки-офірки», кошти з яких йдуть на підтримку неповносправної молоді, яка не може працювати.

Детальніше у відеосюжеті:

Прес-служба Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next