АКТУАЛЬНО

Взивати до екологічної свідомості: екомісії на Стрийщині

Четвер, 06 жовтня 2016, 12:19
5 жовтня 2016 року в парафії Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста с. Семигинів, яка належить до Моршинського деканату Стрийської єпархії, пройшли чергові екологічні місії.

Як і в інших парафіях, мали місце зустрічі в храмі, школі та спілкування із представниками місцевої виконавчої влади. На запрошення декана Моршинського деканату о. Михайла Романчука прибув о. Олег Кобель, референт Бюро УГКЦ з питань екології Стрийської єпархії. Після Божественної Літургії і науки в храмі на тему плекання особистої відповідальності за світ, який є Божим твором і правильного ведення домашнього господарства без шкоди для довкілля, відбулася дуже змістовна зустріч у місцевій школі зі старшокласниками та вчителями.

Тема відповідальності за створіння не була для них чимось новим, адже о. Михайло неодноразово піднімав її на проповіді в храмі, таборах та інших нагодах. Проте переглянуті короткометражні фільми дали нагоду придивитися до того, наскільки кожен є справді не байдужим до довколишнього світу.

Тема екологічного гріха також виявилася дуже актуальною. Молодь серйозно призадумалася над тим, чи у своєму житті образили ним Бога-Творця, його світ та ближніх.

Розказавши про діяльність Бюро УГКЦ з питань екології, о. Олег заохотив всіх до участі в конкурсі «Відповідальність за створіння». Передавши літературу для місцевої шкільної бібліотеки, священики направилися до Сільської ради.

На зустрічі із сільським головою та працівниками ради екореферент нагадав про важливість зайняти чітку християнську позицію у всьому, що стосується збереження довкілля. Представивши досвід інших парафій, що стосується співпраці державних органів і Церкви в екологічній площині, було запропоновано започаткувати подібну співпрацю і в с. Семигинів. На згадку про цю зустріч було подаровано кілька видань Екобюро безпосередньо сільському голові с. Семигинів. Натомість для парафіяльних потреб о. Михайло отримав у подарунок світлодіодні лампи для семисвічника у святилищі храму. Наступні екологічні місії Бюро екології Стрийської єпархії відбудуться у м. Миколаєві.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next