АКТУАЛЬНО

Вічні обіти у сестер служебниць

П'ятниця, 19 серпня 2016, 20:57
У Провінції сестер служебниць НДМ Співстраждання Матері Божої в Україні відбулася знаменна та радісна подія. На свято Преображення під час Архиєрейської Божественної Літургії у храмі Покрову Пресвятої Богородиці у Львові с. Євтимія Швачук склала вічні обіти послуху, чистоти й убожества, виявивши велике бажання пожертвувати Богові те, що найдорожче – своє молоде життя.

Сестра Євтимія засвідчила у присутності Генеральної настоятельки с. Терези Слоти, співсестер та усіх вірних своє велике бажання служити Христові у Згромадженні сестер служебниць Непорочної Діви Марії аж до смерті, «за допомогою благодаті Святого Духа посвятити все своє життя на службу Святій Церкві і народу Божому».

Вічні обіти – це особливе свято для усієї «служебницької родини». На урочистість із різних куточків України та з-за кордону прибуло багато сестер, батьки, родина та друзі с. Євтимії. Архиєрейську Божественну Літургію очолив владика Гліб (Лончина), єпископ єпархії Пресвятої Родини з осідком у Лондоні, якому співслужили численні отці салезіани.

У своєму пастирському слові владика Гліб поділився роздумами про те, в чому полягає щастя людини у світлі Христового Преображення. «Щастя є в тому, щоби бути з Богом кожної хвилини нашого життя. Коли ми з Богом, то маємо все; ми багаті, бо нас любить Господь неба і землі. Якщо ми долучаємо Бога в щоденні події нашого життя, то відчуємо переображення Господнє у нашому житті», – наголосив владика. Звертаючись до с. Євтимії, владика Гліб побажав їй завжди слухати Ісуса Христа та йти за Його голосом.

Після Богослужіння з привітальним словом звернулася с. Тереза Слота: «Бажаю тобі, с. Євтиміє, багато любові – до Бога, до нашої покровительки Пречистої Діви Марії, до блаженної Йосафати, до всіх сестер і людей, які стануть на твоїй життєвій дорозі…».

Також с. Тереза побажала молоді, чисельно присутній у храмі, не боятися йти вперед і залишити свій слід в історії людства.

Під час Літургії владика Гліб також уділив дияконські свячення брату Романові Боднару, СДБ.

Прес-служба сестер служебниць

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next