АКТУАЛЬНО

Від духовного паломництва – до відповідальності за природу – головна тема Церковно-екологічного календаря на 2022 рік

Вівторок, 26 жовтня 2021, 16:27
Бюро УГКЦ з питань екології видало Церковно-екологічний календар на 2022 рік, присвячений темі паломництва як знаряддя для відновлення втраченої через гріх гармонії з Творцем і всім створінням.

Календар має на меті популяризувати паломницькі святині  Української Греко-Католицької Церкви й допомогти звершувати духовні прощі згідно вчення Церкви в дусі бережливого ставлення до природи – видимої ікони невидимого Бога.

Видання є повноцінним церковним календарем, в основі якого лежить розробка Патріаршої літургійної комісії УГКЦ. Календар також містить екологічні дати міжнародного екологічного календаря.

Церковно-екологічний календар на 2022 рік є перекидним, А5 формату, складається із 32 сторінок, вміщає 12 світлин паломницьких святинь УГКЦ. На кожній світлині міститься цитата Святого Письма про життя людини як шлях, успішність якого залежить від, усвідомлення Божої правди та її втілення у нашому повсякденні. У нижній частині кожної сторінки міститься церковний календар відповідного місяця. Також тут можна знайти інформацію про основні церковні та громадські екологічні ініціативи в Україні та цілому світі.

Змістовне наповнення церковно-екологічного календаря сприяє усвідомленню того, що весь простір, уся природа  – це Боже створіння та місце богоявлення, що природа – це своєрідний космічний храм, у якому в єдності перебувають усі покликані Творцем до буття істоти і простір для здійснення історії спасіння, до якого кличе кожного наш Творець і Спаситель.

Календар допоможе зрозуміти, що бережливе й відповідальне ставлення до Божого створіння-природи – це невід’ємний елемент прослави Творця й нашого повноцінного життя у Христі, а в контексті сучасних соціально-екологічних викликів, в корені яких лежить гріх, сприятиме більш цілісному наверненню, що включає також якісно нове життя во Христі в ставленні до всього Божого створіння – природи.

Екологічний дороговказ паломника, розміщений на сторінках календаря має за мету сприяти більш цілісному іспиту сумління, духовному росту, наближенню (наверненню) до Бога через більш гармонійне, раціональне та бережливе ставлення до природи, як під час самої духовної прощі, так й усьому нашому житті.

На звороті календаря розміщено Молитву прочанина в гармонії зі створінням, яка сприятиме плеканню екології душі, що є запорукою екології довкілля.

Замовити календар можна за тел. +38(097) 983 16 80 або e-mаіІ: еkоburougсс@ukr.net

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next