АКТУАЛЬНО

Від Вознесіння Господнього до Зіслання Святого Духа вірні УГКЦ пустяться в незвичайне паломництво

Середа, 14 травня 2014, 12:27
«Запрошую кожного пуститися разом зі мною в незвичайне паломництво, що триватиме десять днів, від Вознесіння Господнього до Зіслання Святого Духа (П’ятдесятниці)», - пише у Зверненні до вірних УГКЦ Блаженніший Святослав з нагоди Декади місійності.

Як підкреслює у Зверненні Верховний Архиєпископ УГКЦ, Декада місійності звертає увагу всієї Церкви на спільне покликання бути «місійними», тобто «бути спільнотою, яка готова ділитися Божим Словом спасіння з іншими людьми». Етапи цього паломництва, як йдеться в тексті Звернення, базовані на основі читання Діянь святих апостолів впродовж десяти днів. Ці тексти зачіпатимуть такі теми, як дар Хрещення і Боже усиновлення, Боже Слово, наставники віри, дар богопосвяченого життя, Христові учні, відповідальність за дар віри, готовність свідчити – служити, власний хрест, місійний дух, дар Святого Духа.

«Важливо налаштуватися на слухання, осмислення Слова Божого і слів-настанов Церкви-матері, що їх нам передають наші душпастирі, священики та єпископи. Із кожним днем нашого паломництва в нас хай зростає дар Божої любові і втіхи від спільного подорожування», - настановляє Глава і Отець УГКЦ.

Також Блаженніший Святослав радить: щоб не загубитися і пройти всіма  зупинками одночасно та згідно з визначеною щоденною програмою, треба взяти із собою «Путівник Декади місійності». Цю книжечку кожен вірний зможете придбати у своїй парафії. Глава Церкви також зазначає, що як хтось не зможете щодня приходити до храму на Богослужіння, то нехай проводить це духовне паломництво вдома разом зі своєю сім’єю.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next