АКТУАЛЬНО

Від ідеї до стратегії: у Львові відбувся семінар для студентських капеланів

Вівторок, 24 травня 2016, 10:25
19-21 травня 2016 року Центр академічного душпастирства, який є проектом Патріаршої комісії у справах молоді Української Греко-Католицької Церкви, організував семінар в Патріаршому домі на тему «Формування бачення розвитку академічного душпастирства в УГКЦ до 2020 року».

         Метою заходу було випрацювання стратегії розвитку академічного душпастирства УГКЦ і допомога у поширенні студентського капеланства у ВНЗ.

         У роботі семінару приймали участь капелани та їх помічники, студентська молодь з різних куточків України: Києва та Львова, Івано-Франківська та Дрогобича, Хмельницького та Дублян, Стрия та Бучача. Серед учасників були представники ВНЗ зі Львова та Дрогобича.       Фасилітована дискусія, вправи на командотворення, неймовірна кількість ідей та інформації – все це сформувало в учасників семінару  незабутні враження.

          Під проводом модераторів Наталі Бордун, директора Інституту лідерства і управління при УКУ, Ольги Садохи, незалежного консультанта із управління, студентські капелани та їх помічники розробили напрямки розвитку академічного душпастирства до 2020 року, та план дій на наступний рік. Діючі осередки капеланства поділились своїм позитивним досвідом, обмінялись цікавими ідеями.

         Добрим надхненням до праці послужили слова владики Йосафата (Мощича), Єпископа-помічника Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ,  та владики Володимира (Груци), Єпископа-помічника Львівської архиєпархії УГКЦ.

На завершення семінару працівники студентського капеланства мали зустріч із Мирославом Мариновичем, видатним громадським діячем, правозахисником, віце-ректором УКУ. Він зазначив:" Все нове і творче виходить з очевидної меншості і це чітко видно на прикладі апостолів".

Підготувала Марічка Тракало

 

Думки учасників семінару:

Ігор Клюба (Івано-Франківськ) : За допомогою семінару я відкрив ширший діапазон, нові думки. Моя візія – це лише одна нота з симфонії. Я зарядився великою порцією ентузіазму до роботи.

Оксана Цюпка (Львів): Наша команда Молодіжної комісії не могла б цього зробити без кожного з вас. Тішить що результат нашої праці має майбутнє.

О. Олег Кекош (Дрогобич): Бачимо особливості кожного осередку, його  проблеми і специфіку, але добре рішення можна знайти значно швидше і краще, якщо діяти разом.

О.Іван Венгрин (Дубляни): Тут зібралось багато креативних людей та пропозицій. На мій погляд, важливим є не занехаяти ці ідеї, а втілювати їх в життя: потроху, але впевнено.

О. Андрій Лемчук (Чортків): Дієвою формою роботи є ідея та ентузіазм до її втілення. І це маємо нагоду тут сьогодні досвідчити.

Ліда Баран (ТУСК Обнова): Такий семінар – це прекрасна нагода поєднати людей з різних середовищ та поділитися баченням з різних ракурсів.

О. Петро Верхоляк (ЦАД при КуСМ): Найважливіший результат семінару – творення команди однодумців і бачення куди ми хочемо дійти, що хочемо осягнути.

Ольга Садоха: Тепер залишається тільки брати і робити. Напрацьоване тут – це конкретний план дій. Робімо маленькі кроки, але різні і багато. Бажаю всім учасникам затятості, віри і впевненості в тому, що ви робите.  

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next