АКТУАЛЬНО

Відбудеться п'ята ювілейна міжнародна піша проща родин мігрантів із Самбора у Зарваницю

Середа, 14 липня 2010, 12:15
Практика піших духовних походів заробітчан та їхніх родин із Самбора у Зарваницю започаткована у 2006 році духовними отцями Василем Поточняком, котрий у той час опікувався українською спільнотою у Болоньї (Італія) та отцем Ігорем Козанкевичем, директором БФ «Карітас» Самбірсько-Дрогобицької єпархії, духовним опікуном реабілітаційного центру «Назарет».
Практика піших духовних походів заробітчан та їхніх родин із Самбора у Зарваницю започаткована у 2006 році духовними отцями Василем Поточняком, котрий у той час опікувався українською спільнотою у Болоньї (Італія) та отцем Ігорем Козанкевичем, директором БФ «Карітас» Самбірсько-Дрогобицької єпархії, духовним опікуном реабілітаційного центру «Назарет». Цей десятиденний похід випереджують щомісячні нічні прощі, котрі відбуваються у місті Дрогобичі з ініціативи оо. Василя Поточняка та Ігоря Козанкевича. Вони є мовби маленькими, але важливими камінцями, які будуть вкладені у цю десятиденну пішу прощу і творитимуть  цільну мозаїчну картину людських подяк, молитов та прохань до нашої Небесної Цариці.  Щороку маршрути прощі оновлюються. Близько 200-300 осіб: дітей, молоді, дорослих, старших, тих, хто уже пізнав у своєму житті милість і заступництво Зарваницької Богородиці і тих, хто вперше прилучився до прочанської родини, долають пішки понад 200 км шляху, щоб скласти свою подяку та прохальну молитву нашій Небесній Матері. Із нами йдуть люди з різних країн, областей та регіонів України, і усіх об’єднує щось особливе, це можна назвати «духом любові». Програма прощі різноманітна і цікава, щоразу із сюрпризами та приємними несподіванками. Організатори намагаються врахувати до деталей потреби, побажання та духовно-психологічний стан людей, котрі упродовж десяти днів пішки долають кожен свою дорогу до Бога. Цьогорічна проща розпочнеться Божественною Літургією у м. Самборі у храмі Різдва Пресвятої Богородиці 6 серпня 2010 р. о 9.45 год. (маршрут додано нижче).

Іванна Рижан

Додаток: Пасторально-місійний відділ УГКЦ 6 - 15 серпня 2010 р.Б. 5-ТА ЮВІЛЕЙНА МІЖНАРОДНА ПІША ПРОЩА родин мігрантів-заробітчан та всіх бажаючих із Самбора у Зарваницю Вихід із Самбора від храму Різдва Пресвятої Богородиці 6 серпня о 9.45 (поч. Літургії о 7.00) за маршрутом: 6.08-п’ятниця:  Самбір, Сіде, Городище (обід), Брониця, Лішня (нічліг); 7.08-субота:  Дрогобич, Гаї Верхні (обід), Нежухів (нічліг); 8.08-неділя: Стрий, Верчани (обід), Дашава (нічліг); 9.08-понеділок:  Антонівка (обід, Журавне, Старе Село (нічліг); 10.08-вівторок:  Цвітова (обід), Лука, Старий Мартинів (нічліг); 11.08-середа:  Бурштин (обід), Озеряни, Діброва (нічліг); 12.08-четвер:  Світанок, Шумляни (обід), Божиків, Литвинів (нічліг); 13.08-п’ятниця:  Підгайці, Білокриниця, Бронгалівка і Михайлівка (нічліг); 14-15.08-субота і неділя:  Котузів, Зарваниця (обід). Загальна відстань – 230 км.

Орієнтовна щоденна програма паломництва:

7.30-8.30 – св. Літургія; 8.45 – сніданок біля церкви; 9.30 – вихід; 13.30 – молитва у храмі, обід, зустріч з вірними; 16.30 – вихід; 20.00 – молитва у храмі, вечеря, зустріч із вірними, для бажаючих – цілонічні чування.

Необхідні речі:

молитовник, вервиця або чотки, плащ-накидку від дощу, спальний мішок або покривало, змінне взуття та одяг, ложку, миску, горнятко, гроші на повернення та незаплановані витрати, необхідні медикаменти. Рекомендуємо йти у зручному (випробуваному) взутті. Дорогою заходитимемо в усі храми. Паломництво супроводжуватиме бус, де можна буде отримати першу медичну допомогу, здати речі тощо. Нічліг - у родинах та школах. Харчування організовують парафіяни. Повернення із Зарваниці в Самбір у неділю автобусом (за власні кошти) за маршрутом проходження прощі. Організаційний внесок – 25 грн. Додаткова інформація за тел.: о. Василь Поточняк – (044) 280-68-49 (Київ). о. Ігор Козанкевич – (244) 2-24-58 (Дрогобич). п. Зоряна –  096. 782. 98. 42 (Дрогобич).
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next