АКТУАЛЬНО

Відбулася чергова поїздка вірних Івано-Франківської архиєпархії до с. Прилбичі на Львівщині

Понеділок, 26 жовтня 2015, 13:35
З нагоди року праведного митрополита Андрея Шептицького, що відзначається на рівні Української Греко-Католицької Церкви та з нагоди 150-ліття від дня його народження, з благословення адміністратора парафії Воскресіння Христового, Архикатедрального і Митрополичого собору УГКЦ м. Івано-Франківська, мит. прот. Юрія Новіцького, спільно з Комісією у справах родини Івано-Франківської архиєпархії та Міжнародним реколекційним рухом "Подружні зустрічі" (Івано- Франківським осередком) 24 жовтня 2015 р. Б. відбулася поїздка до Прилбич – родинного села Митрополита.

Програма поїздки була цікава та насичена і здійснювалася в наміренні за припинення війни, за мир, спокій, чесні вибори в Україні та християнські родини. Узяли у ній участь 70 вірян.

Прибувши на місце, спочатку всі охочі мали можливість приступити до Сповіді, а відтак молилися Божественну Літургію, яку очолив ієрей Юрій Прилепський спільно з ієреєм Юрієм Виксюком у церкві-музеї с. Прилбичі.Під час Літургії всі молилися за прославу слуги Божого праведного Андрея, а після Служби Божої відмовили його молитву за український народ та за християнські родини. Опісля, пообідавши в катехитичному центрі, що поряд із храмом-музеєм, віряни вирушили на екскурсію.

Спочатку в слайд-презентації п. Надія, місцевий екскурсовод, розповіла про життя митрополита Андрея, його дитинство в с. Прилбичі. Відтак учасники заходу вирушили до каплиці-усипальниці родини Шептицьких. Закінчилася екскурсія спільною фотографією, а відтак усі поїхали до відпустового місця в Страдч. Там уже біля парафіяльного храму Успення Пресвятої Богородиці прочан зустрів ієрей Микола Проців, сотрудник парафії. Уже у храмі всі молилися Молебень до блаженних: священномученика Миколи Кондрата та мученика Воломира Прийми, мощі яких зберігаються в цьому храмі, а опісля о. Микола розповів історію відпустового місця Страдч, згодом всі пройшлися Хресною дорогою, відвідали печери страдецької гори, де колись проживали монахи, а відтак повернулися додому.

ієрей ліц. Юрій Прилепський

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next