АКТУАЛЬНО

Відбулася чергова зустріч деканальних екореферентів Івано-Франківської архиєпархії

Середа, 01 жовтня 2014, 13:20
30 вересня у малому конференц-залі Теологічної академії відбулася чергова зустріч деканальних референтів з питань екології Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ.

У першій частині зустрічі було підбито підсумки діяльності Бюро УГКЦ з питань екології на загальноцерковному, єпархіальному та деканальному рівнях, а також присутнім був представлений їх безпосередній координатор – архиєпархіальний екореферент о. Михайло Дзуль.

У другій частині о. Михайло розповів про мету і завдання екологічних місій, які проводяться на загальноцерковному рівні з благословення Блаженнішого Святослава, а також поділився позитивним досвідом проведення відповідних місій у смт Більшівці та смт Рожнятів. Наступним пунктом місій, покликаних донести до місцевих парафіяльних громад вчення Церкви стосовно християнського обов’язку берегти природу, заощаджувати енергетичні ресурси в різних вимірах нашого повсякденного життя та при виконанні професійних обов’язків, стане м. Долина.

У третій частині були презентовані останні видання Бюро УГКЦ з питань екології, як наприклад: «Екологічна хресна дорога», «Екологічна розмальовка для дітей», а також оновлений «Екологічний дороговказ: маленькі поради для великих змін», в якому подаються системні поради стосовно того, як можна зменшити витрати енергії, відмовитися від марнотратства і, відповідно, провадити більш екологічно відповідальне та християнське життя, а також дати ефективну відповідь перед лицем енергетичної кризи, яка загрожує нашій країні.

На завершення присутнім була представлена «ековалізка», яка містить різні технічні засоби та прилади, які можна і навіть необхідно застосовувати в наших квартирах, будинках, домогосподарствах тощо для економії енергії, води та інших природних ресурсів. Такі валізки деканальні екореференти зможуть використовувати під час проведення освітньо-виховних заходів для унаочнення наявних можливостей бережливого ставлення до природи.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next